Ponta, lui Beligan: „Vă cer iertare pentru tot ce trebuie să înduraţi astăzi. Am primit ca pe un dar uimitor vestea că mă susţineţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta i-a transmis actorului Radu Beligan, criticat recent pentru că şi-a exprimat susţinerea faţă de candidatura sa la prezidenţiale, o scrisoare publicată pe Facebook în care îi cere iertare.

Redăm integral textul publicat pe pagina de Facebook a premierului Victor Ponta:

Maestrului Radu Beligan : Am primit ca pe un dar uimitor vestea că mă susţineţi. Dar acum citesc şi nu-mi vine să cred ce cuvinte vă sunt adresate public de către oameni care sunt datori să vă respecte. Vă cer iertare pentru tot ce trebuie să înduraţi astăzi. Vă cer iertare şi din partea celor care şi-au mai găsit o ţintă fiindcă nu pot trăi altfel decât încercând să doboare valori.

Ura şi dezbinarea sunt bolile de care România trebuie să se vindece.

Pentru cei care se întrebau ce inţeleg eu prin Marea Unire a românilor - exact asta înţeleg. Vreau să renunţăm la răbufnirile absurde de ură la adresa celor care gândesc altfel decât noi. Vreau să nu mai privim totul din perspectiva "noi versus ei", ci să reînvăţăm ce ne uneşte. Şi mai ales să reînvăţăm să respectăm valorile care ne fac puternici ca natiune.

"Mândri că suntem români" nu e un slogan, nu e un gând banal, nu e naţionalism ieftin. Este un îndemn: să respectăm cu adevărat ce avem  preţios şi ce ne face mai buni. De pildă, să îl respectăm pe maestrul Radu Beligan pentru tot ce a făcut şi face pentru noi. La fel cum trebuie să îi respectăm şi pe cei care nu ne sustin.


Cine nu înţelege asta vrea să continue cercul vicios al ultimilor 10 ani - demolare, ură, conflict.

Maestre, vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase! Şi ştiu că nu e nevoie să vă asigur eu de dragostea pe care v-o purtam noi toti - publicul căruia i-aţi daruit atât de mult. O simţiţi în jurul dumneavoastră, acoperind vocile stridente ale câtorva care nu ştiu altceva decât să urască.

image

Pe aceeaşi temă:

Andrei Pleşu, scrisoare deschisă lui Beligan: „Vă investiţi imaginea într-o jalnică operaţiune de propagandă” 

„Stimate maestre, eram încă un fraged licean cînd vă admiram pentru talentul dumneavoastră. Simţeam că nu era vorba de o simplă înzestrare, de un dar al naturii, ci şi de inteligenţă, cultură, subtilitate. Mai tîrziu, cînd am avut plăcerea să vă întîlnesc, toate presupunerile şi aşteptările mele au fost confirmate”, scrie Andrei Pleşu pe blogul său de pe adevarul.ro.

Răspuns la scrisoarea lui Andrei Pleşu către Radu Beligan

Patru actori ai Teatrului Naţional Bucureşti şi tot atâţia muzicieni au semnat un mesaj adresat lui Andrei Pleşu, ca răspuns la scrisoarea deschisă pe care acesta i-a adresat-o actorului Radu Beligan

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite