Ponta: Decizia de mărire a taxelor sau impozitelor, ca să se acopere ceea ce nu se taie de la pensie este o minciună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este nevoie de o mărire a taxelor şi impozitelor, chiar dacă decizia Curţii Constituţionale blochează tăierea pensiilor cu 15%, a atras atenţia preşedintele PSD, Victor Ponta. El a explicat că ar fi suficientă o reducere a cheltuielilor cu bunuri şi servicii din instituţiile bugetare.

"Vreau să vă spun de pe acum că, dacă se vor lua decizii de mărire a taxelor sau impozitelor, ca să se acopere ceea ce nu se taie de la pensie este o minciună. Nu este nevoie de mărire de taxe şi impozite, atât timp cât doar tăierile de la pensii au fost declarate neconstituţionale. Acele tăieri de pensii, care reprezentau o sumă mult mai mică din PIB şi din buget de cât se anunţase iniţial, vor fi acoperite foarte bine şi foarte uşor, şi fără niciun fel de efect, decât sigur, mai puţini bani pentru clienţii politici din tăierea cheltuielilor de servicii şi bunuri pe care societăţile comerciale şi regiile din subordinea lui Adriean Videanu le fac în continuare sau din cheltuielile pe care ministerele domnului Blaga, doamnei Udrea, continuă să le facă neţinând cont de situaţia în care se află bugetul ţării", a spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD, a anunţat că partidul pe care îl conduce va propune şi măsurile prin care "această nedreptate să fie îndreptată", transmite Agerpres

"Mă bucur că, în acest al 13-lea ceas, ceea ce nu am reuşit noi să facem din acuza a opt parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură, s-a reuşit totuşi la Curtea Constituţională şi pensionarii din România, cel puţin pentru o perioadă de timp, vor fi salvaţi de la genocidul social la care domnul preşedinte Băsescu şi domnul Boc îi condamnaseră", a adăugat liderul PSD.

A fi de acord cu tăierea nediscriminatorie şi nediferenţiată a tuturor salariilor celor care lucrează în instituţii bugetare este un alt punct asupra căruia a atras atenţia Ponta. Acesta a subliniat  că o astfel de decizie are "caracter antisocial" şi "crează un pericol foarte mare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite