Ponta: „Datoria mea este să mă ocup de probleme guvernamentale, nu de scandaluri cu Crin, Băsescu sau Liviu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberalilor Crin Antonescu, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta
Liderul liberalilor Crin Antonescu, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că nu doreşte să comenteze tentativele de scandal declanşate de partenerul de alianţă Crin Antonescu, preşedintele Traian Băsescu sau de colegul său de partid, Liviu Dragnea.


„Vă spun un lucru care s-ar putea să vă deranjeze. Că o să fie tentative de scandal şi de la preşedintele Băsescu, şi de la Crin, şi de la colegul meu Liviu, datoria mea este să mă ocup de problemele mele guvernamentale. Eu lucrez foarte bine cu toţi miniştrii, fie ei de la PNL sau PSD. Nu o să merg la treaba asta cu scandalul. Scandaluri aveţi dvs. şi fără mine“, a declarat premierul, la Bistriţa.

În cadrul conferinţei de presă însă, Victor Ponta şi-a mai nuanţat declaraţiile, dând de înţeles că în Guvern totul e doar lapte şi miere şi că nu există niciun fel de probleme: 

„Vreau să vă spun un singur lucru: în Guvern de un an şi jumătate există o atmosferă extrem de bună de colaborare. Pentru mine nu există miniştri PSD, PNL sau PC, ci sunt toţi membri ai echipei mele. Absolut toate proiectele le discutăm, le dezbatem şi le aprobăm. Până acum nu a existat un proiect transmis către Parlament sau vreo ordonanţă adoptată care să nu întrunească consensul membrilor guvernului. Asta o să facem şi în continuare. Acum nu putem la guvern să chemăm toţi liderii de partid, guvernul e sprijinit de partide, dar nu e al partidelor, e al României.”

Animozităţile dintre liderii USL au pornit ieri după ce liberalii au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede ca primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin, iar preşedinţii de consilii Judeţene să fie desemnaţi prin votul consilierilor judeţeni, şi nu prin votul cetăţenilor.

Imediat după această iniţiativă a liberalilor, vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat nemulţumit de actuala guvernare şi a cerut o discuţie urgentă în USL pentru că liberalii blochează mai multe proiecte USL.

Întrebat de ziarişti cum îşi explică apariţia în Parlament a unui proiect de lege al liberalilor care propune alegerea primarilor în două tururi de scrutin fără o discuţie prealabilă în USL, Dragnea a răspuns: „Se explică inexplicabil. Am scos un porumbel dar nu ştiu ce să spun altceva. Această ţară nu poate fi guvernată în acest mod“, a adăugat Dragnea.

Liderul PNL Crin Antonescu a spus astăzi (n.r. sâmbătă) că acceptă invitaţia la dialog a vicepremierului Liviu Dragnea, deşi sunt alte probleme mai importante.

„Din respect şi colegialitate voi purta discutia cu domnul Dragnea. Sunt lucruri mult mai importante decât modificarea legii alectorale, dar dacă domnul Dragnea vrea să discutăm de îndată Legea electorală, o voi face pentru domnia sa“, a afirmat Antonescu.

În acelaşi timp, liderul liberal Crin Antonescu a recunoscut că există mai multe tensiuni în USL care trebuie clarificate într-o întâlnire USL.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite