Fuziunea PNL-ALDE avansează. Stroe: „Probabil săptămâna viitoare putem avansa data Consiliului de unificare”. Ce spune despre negocierile cu PMP

Fuziunea PNL-ALDE avansează. Stroe: „Probabil săptămâna viitoare putem avansa data Consiliului de unificare”. Ce spune despre negocierile cu PMP

Ionut Stroe FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionut Stroe, a vorbit într-o conferinţă de presă despre negocierile purtate de liberali în vederea fuziunii, atât cu ALDE, cât şi cu PMP. În ciuda scandalului izbucnit în interiorul formaţiunii conduse de Diaconescu, Ionuţ Stroe a transmis că liberalii rămân deschişi negocierilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, data unei unificări cu ALDE ar putea fi avansată chiar săptămâna următoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al PNL a anunţat că în privinţa negocierile pe care liberalii le poartă cu ALDE, a avut loc prima întâlnbire pentru negocieri. „Astăzi a avut loc prima întâlnire între cele două comisii de negociere, aş putea aprecia că a fost un start foarte bun al acestor discuţii, a avansat considerabil această idee a fuziunii celor două partide şi după prima întâlnire despre care aş putea să spun că a fost una consistentă, vă pot înştiinţa că s-au armonizat viziunile celor două partide, s-au stabilit câteva obiective comune şi bineînţeles s-a definitivat un parcurs procedural pe care ambele structuri de conducere ale celor două partide urmează a-l valida în cadrul conducerilor lor pentru a avea acest congres de fuzionare cât mai curând posibil. 
 
„Noi, PNL, suntem încrezători, după această primă întâlnire, că probabil săptămâna viitoare putem avansa chiar data consiliului de unificare”, a completat liberalul. 
 
Întrebat cum vor acţiona liberalii în contextul izbucnirii scandalului din PMP, după informaţiile apărute cu privire la fuziunea dintre cele două partide, Ionut Stroe a declarat că PNL rămmâne deschis negocierilor. 
 
„În continuare, discuţiile cu PMP sunt deschise din punctul nostru de vedere. Întradevăr, au o perioadă de discuţii interne(...) Pot să reafirm disponibilitatea totală din partea noastră în a continua aceste discuţii pentru a defibnitiva ceea ce numim noi, unificarea tuturor curentelor de dreapta din politica românească în acest an”, a declarat Ionut Stroe. 
 
Întrebat cu cine vor continua liberalii discuţiile de fuziune în vederea fuziunii cu PMP, purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns: „Probabil vom afla după întâlnirea fixată deja, înţeleg din presă, din luna februarie”. 
 
În contextul unei posibile fuziuni cu PNL, actualul lider al PMP şi fostul preşedinte de partid s-au acuzat reciproc de negocierea unor funcţii în schimbul fuziunii cu partidul liberalilor. Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat într-un interviu pentru News.ro că actualul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, în prezenţa sa, postul de ministru al Justiţiei
 
În replică, actualul preşedintele PMP, Cristian Diaconescu a respins acuzaţiile lansate de Eugen Tomac şi a susţinut că fostul preşedinte al formaţiunii a transmis o listă cu solicitări de funcţii înaintea negocierilor cu liberalii, în care, potrivit liderului, s-a votat doar varianta colaborării pentru proiecte şi nu o fuziune între PNL şi PMP.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările