PNŢCD: „CCR demontează tentativa USL de a transforma România într-un stat mafiot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD FOTO Mediafax
Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD FOTO Mediafax

PNŢCD consideră că modificările aduse Codului penal reprezintă o grea lovitură adusă de USL statului de drept şi democraţiei, afectând iremediabil credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene şi NATO, cu riscul de a compromite definitiv intrarea în Schengen şi de a avea un raport negativ în cadrul MCV.

„Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) salută decizia Curţii Constituţionale a României de a respinge modificările aduse Codului Penal de actuala putere. Decizia Curţii Constituţionale demontează, astfel, tentativa USL de transformare a României într-un stat mafiot“, se arată într-un comunicat remis „Adevărul“.
           
PNŢCD consideră că prin modificările aduse Codului Penal se urmăreşte scăparea de Justiţie. „Prin votul parlamentarilor săi din „marţea neagră”, USL  a demonstrat încă o dată că scopul înfiinţării acestei construcţii politice este unul singur: scăparea de Justiţie şi de rigorile legii a politicienilor penali şi a afaceriştilor penali din clientela politică a PSD şi PNL“, se mai arată în sursa citată.
         

Modificările la Codul Penal adoptate de Camera Deputaţilor în 10 decembrie 2013 sunt neconstituţionale, a decis, astăzi, Curtea Constituţională.

Augustin Zegrean, preşedintele CCR, a precizat, înainte de şedinţa Curţii, că problema funcţionarilor publici este o chestiune de interepetare. „ Aici este, până la urmă, un joc de cuvinte. Ei spun că nu sunt funcţionari publici, nu aceasta este tema aici în discuţia asta. Problema este că situaţia funcţionarilor publici este reglementată într-o lege a funcţionarilor publici - vorbim de 188 -, dar aici este vorba de funcţionari publici în general. Codul Penal are o altă viziune asupra funcţionarilor publici. O să desluşim asta“, a spus Zegrean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite