PMP, despre ameninţarea cu o nouă suspendare a preşedintelui: „Este o stupizenie. Mai sunt trei luni până la alegeri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

PMP consideră că premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fac afirmaţii iresponsabile atunci când vorbesc despre o nouă iniţiativă de suspendare a preşedintelui în condiţiile în care se apropie summitul NATO, iar la graniţa României pândeşte pericolul unui conflict armat.

„PMP constată, cu indignare, că Premierul României şi preşedintele Senatului fac declaraţii iresponsabilie în spaţiul public despre posibilitatea unei a treia suspendări a Preşedintelui Băsescu. Dincolo de stupizenia legală a acestui demers – având în vedere că mai sunt mai puţin de trei luni până la alegerile prezidenţiale –, se observă populismul electoral de care cei doi dau dovadă în condiţiile în care ţara se află într-o situaţie nu tocmai fericită. E o dovadă de prostie şi inconştienţă să declanşezi o criză politică internă într-un astfel de context politic, economic şi social“, se arată într-un comunicat al PMP.

Partidul condus de Elena Udrea, candidat la Preşedinţie, spune că declaraţiile celor doi oficiali sunt cu atât ma grave cu cât lucrurile se agravează în regiune. „Administraţia de la Kiev anunţă astăzi invazia directă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Lucruile se agravează foarte tare pe plan internaţional. Din păcate, în acest timp, cei doi inconştienţi veseli, Ponta şi Tăriceanu, care habar nu au de politică externă, se apucă să arunce vorbe fără acoperire în stânga şi în dreapta“, se mai arată în sursa citată.

PMP precizează că pe 4-5 septembrie urmează să aibă loc Summit-ul NATO de la Newport, unde şeful statului va reprezenta România. „A discuta despre suspendarea Preşedintelui în condiţiile în care la acest Summit se vor discuta probleme extrem de importante de politică externă şi de securitate internaţională, în contextul conflictului armat din Ucraina, dovedeşte faptul că Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu nu urmăresc nicio clipă interesul naţional. Preşedintele Traian Băsescu reprezintă singura voce autorizată care poate să reprezinte România şi să aibă un punct de vedere avizat privind aceste teme, şeful Senatului şi cel al Executivului fiind afoni când vine vorba de politica externă a ţării noastre“, mai precizează PMP.

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, discută despre iniţierea demersurilor pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, întrucât acesta şi-a exprimat susţinerea pentru unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie, respectiv pentru Elena Udrea.

„Pe lângă toate acestea, implicarea sa activă în înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară, mărturisită la B1, şi propaganda electorală făţişă şi susţinută pentru PMP şi candidatura Elenei Udrea nici nu mai par încălcări ale Constituţiei atât de grave“, adaugă el.

La rândul lui, premierul Victor Ponta a declarat că ar lua în considerare o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu.

„Domnul Tăriceanu a spus că nu trebuie să asistăm pasivi dacă domnul Băsescu va continua să încalce Constituţia, că nu contează faptul că mai are trei luni sau trei zile de mandat şi sunt de acord cu tot ce a spus domnul Tăriceanu. Dacă se va încălca Constituţia, putem foarte bine şi avem obligaţia să aplicăm prevederile constituţionale“, a spus premierul, prezent la Tulcea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite