PNL depune azi moţiunea. Orban ţine la secret numele aleşilor PSD care s-au dezis de Dăncilă. „Suntem pregătiţi pentru a ne asuma guvernarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Raluca Turcan. FOTO Mediafax
Ludovic Orban şi Raluca Turcan. FOTO Mediafax

Moţiunea de cenzură semnată de politicieni din toate partidele de Opoziţie va fi depusă depusă marţi. Pentru căderea Guvenrnului Dăncilă sunt necesare 233 de voturi, Ludovic Orban anunţând că moţiunea are până în prezent 237 de semnături.

„Moţiunea va fi depusă de liderii grupurilor parlamentare care reprezintă partidele care susţin moţiunea la o oră pe care urmează să o stabilim. Este clar că PSD are majoritatea în BP reunite. Noi vom propune un calendar de bun simţ, ca dezbaterea şi votul să fie într-o zi de luni, marţi sau miercuri. Dar suntem pregătiţi pentru orice. N-am nicio temere. Consider că cineva dacă a semnat a decis să voteze moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban. 

Liderul PNL a refuzat să spună cine a votat moţiunea din PSD. „Veţi afla la depunerea moţiunii de cenzură. V-am anunţat că joi aveam 237 de semntărui şi că suntem în negocieri până la ora depunerii ei”, a mai afirmat Orban. 

Întrebat dacă se aşteaptăla surprize din partea celor care au semnat dar poate nu votează moţunea, Orban a spus: ”Consider că cineva, în momentul în care a semnat, practic a decis să voteze moţiunea de cenzură”.

„Prima noastră opţiune este opţiunea de da puterea cetăţenilor, prin intermediul alegerilor anticipate. Vom susţine acest punct de vedere, dacă se va degaja o voinţă politică în acest sens cu siguranţă noi vom fi extrem de corecţi şi vom susţine procedura pentru declanşarea anticipatelor. În cazul în care nu va exista o voinţă suficient de puternică pentru alegerile anticipate, PNL îşi asumă răspunderea guvernării, am anunţat acest lucru încă din debutul sesiunii parlamentare când am anunţat depunerea moţiunii de cenzură”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite