Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu, candidaţi la alegerile locale. Pentru ce funcţii se bat cei doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre candidaţii la alegerile locale din Olt poartă numele foştilor preşedinţi Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu. Nicolae Ceauşescu din Poboru spune că nu are nicio şansă să câştige, în timp ce Ion Iliescu afirmă că a intrat în politică pentru că altceva nu avea, potrivit Mediafax.

Cei doi candidaţi cae poartă numele unor persoane care au marcat istoria României timp de 39 de ani vor să obţină un loc de consilier. Dacă Ceauşescu e pe lista PSD pentru Consiliul Local al comunei Poboru, Iliescu este candidat din partea ALDE, la Crâmpoia, potrivti Mediafax. 

Nicolae Ceauşescu are 62 de ani şi a început să facă poltiică după Revoluţie. Pe de altă parte, mai tânărul Ion Iliescu, acesta având 26 de ani, face politică de mai puţini ani, dar în prezent a ajuns să fie deja la al trei lea partid, după ce a trecut prin PSD şi PNL. 

„Imediat, după Revoluţie (am intrat în politică – n.red.), aşa s-a întâmplat. Voiam să intru şi aşa a fost conjuctura, noul pas, cum se spune. Cu FSN, cum era înainte! Nu am mai fost consilier local, acum sunt pe listă, dar nu cred că o să ies, vă spun garantat. Sunt pe locul 14. Fiindcă am lucrat în cadrul Primăriei 11 ani, am zis să candidez. Doar pentru Consiliul Local candidez. Cine candidează la postul de primar are nevoie de studii superioare, e altceva“, a declarat Ceauşescu, citat de Mediafax

În schimb, la Ion Iliescu stă mult mai bine pe lista de consilieri, fiind pe locul 2. Acesta a mărturisit pentru Mediafax că nu are un loc de muncă şi nici alte perspective, în caz că pierde alegerile locale. "Acum sunt un pic în construcţii, că sunt la mine să fac o casă, ceva. După aceea, să vedem. Sperăm să fie bine. Acum, nu ştiu. Să vedem ce-o fi!“, afirmă candidatul ALDE, citat de agenţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite