Năstase face propuneri Guvernului USL: introducerea unei taxe de 10 bani pe fiecare pâine vândută pentru refacerea sistemului de irigaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase FOTO Adevărul
Adrian Năstase FOTO Adevărul

Fostul premier Adrian Năstase propune guvernului USL o taxă de 10 bani pentru fiecare pâine vândută, urmărind astfel creearea unui fond care să fie utilizat pentru refacerea sistemului naţional de irigaţii.

„Vă propun, spre reflecţie, următoarea idee: stabilirea unei taxe de 10 bani pentru fiecare pâine vândută, astfel încât să se creeze, mai rapid, un fond care să fie utilizat pentru refacerea sistemului naţional de irigaţii (în formulă public/privat)”, a scris Năstase, vineri, pe blog.

Fostul lider politic consideră că, prin stabilirea acestei taxe de timbru, s-ar putea obţine aproximativ 400-500 de milioane de euro anual, iar în timp, în condiţiile unor recolte mai mari, preţul pâinii ar putea chiar să scadă.

Năstase afirmă că repornirea proiectului Canalului Siret-Bărăgan-Dunăre este o idee foarte bună, însă este nevoie rapidă de refacerea sistemului de irigaţii.

Fostul premier atrage atenţia că prin noul buget al UE nu se alocă sumele necesare pentru refacerea sistemului de irigaţii din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite