MRU, la un pas de PDL. Ar putea intra în sondaje alături de Iohannis, Antonescu şi Predoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MRU şi Vasile Blaga FOTO Arhiva Adevărul
MRU şi Vasile Blaga FOTO Arhiva Adevărul

Mihai Răzvan Ungureanu a primit o ofertă din partea PDL, ca Forţa Civică să fuzioneze cu partidul condus de Vasile Blaga. Fostul premier ar putea intra chiar şi în competiţia internă pentru desemnarea prezidenţiabilului dreptei, au declarat surse democrat-liberale, pentru „Adevărul“.

Mihai Răzvan Ungureanu a luat masa, aseară, cu mai mulţi lideri PDL. La întâlnirea care a durat cîâteva ore s-a discutat intens despre trecerea lui MRU în rândurile democrat-liberalilor.  „Da, am servit masa cu MRU aseară, este senatorul meu de Arad. Cochetăm demult cu MRU să vină în mişcarea unită de dreapta. Nu contează prin ce partid intră, important este să vină, tot acolo ajunge. Ce importanţă mai are dacă pe 26 iulie vom fi o singură forţă. Acum aşteptăm decizia domnului Ungureanu. Propunerea a fost făcută“, a spus Gheorghe Falcă.

Surse din PDL ne-au declarat că partidul condus de Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să fuzioneze cu PDL până la Congresul comun al PNL şi PDL, care va avea loc în 26 iulie. Acest pas l-ar putea propulsa în cursa pentru stabilirea candidatului dreptei pentru alegerile prezidenţiale, acolo unde deja s-au înscris Klaus Iohannis, Crin Antonescu şi Cătălin Predoiu. „Ne-am bucura ca Forţa Civică să fuzioneze cu PDL. Dacă va fuziona cu PDL este posibil să intre şi MRU între cei patru care vor intra în sondajele comune ale celor două partide, dar Forţa Civică trebuie să fuzioneze până pe 26 iulie. Noi i-am mai făcut oferta şi în 2013. Domnul Blaga vroia să amâne competiţia internă dacă intra MRU“, au precizat sursele citate.

Negocieri şi cu PNL

MRU a discutat şi cu cei de la PNL privind o viitoare colaborare. Surse politice liberale au declarat, săptămâna trecută, pentru "Adevărul", că PNL se pregăteşte să fuzioneze cu Forţa Civică, formaţiunea condusă de fostul premier Mihai Răzvan-Ungureanu. "Se doreşte asta şi se discută în partid, e inevitabilă o astfel de fuziune", au declarat surse politice din PNL.

La Congresul PNL de la sfârşitul săptămânii trecute, liberalii i-au invitat, de asemenea, pe liderii PDL Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, dar şi pe Mihai Răzvan-Ungureanu. Potrivit surselor citate, senatorul PNL Crin Antonescu s-a împotrivit, iniţial, unei colaborări cu Ungureanu, în timp ce actualul preşedinte al partidului, Klaus Iohannis, a optat pentru fuziune.

De altfel, în cadrul reuniunii PNL, MRU i s-a adresat lui Iohannis în limba germană şi i-a transmis prietenia sa.Casa părintească pentru mine este PNL“, a mai spus MRU, emoţionat.

„Îmi doresc să fiu candidatul dreptei“

Prezent la „Adevărul Live“, Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit despre dorinţa sa de a deveni prezideţiabilul dreptei. „Am în continuare dialog cu PNL şi PDL. Dacă există viziune şi înţelepciune, se poate ajunge la un candidat comun. Îmi doresc să fiu acest candidat, să fiu votat şi de cei care au carnet PDL, şi de cei de la PNL. Trebuie să fim conştienţi că viitorul preşedinte trebuie să fie votat de 5 milioane de români“, a spus MRU, la Adevărul Live.

Fostul premier îi exclude pe Klaus Iohannis şi pe Crin Antonescu din tiparul prezidenţiabilului, dar îl include pe Cătălin Predoiu. „Este Ponta un prezidenţiabil? Eu cred că da. Are în spate un aparat enorm, dar poate fi bătut pe seama proiectelor. În funcţie de criterii, sunt puţini prezidenţiabili: Ponta, Diaconescu, Predoiu şi eu. Între toţi acestia, Ponta şi Ungureanu - prim-miniştrii, Predoiu - ministrul Justiţiei, Diaconescu - ministrul Justiţiei. Oricine poate, dar eu am făcut o restrângere a ceea ce ar trebui să fie tiparul. Nu se poate învăţa la locul de muncă“, a mai spus MRU.

Citeşte şi:

  • Scrisoare deschisă adresată doamnei Elena Udrea Înţeleg că sunteţi preocupată de natura caracterului meu în reflecţiile dumneavoastră la adresa politicii româneşti. Nu sunt înclinat spre certuri politice, mai ales când vine vorba de dreapta, spre deosebire de dumneavoastră. Dar cum nu sunt prima oară ţinta unor astfel de declaraţii, cred că e un moment potrivit pentru un răspuns.
  • Despre oportunism, aroganţă şi alţi demoni. Scrisoare către MRU Domnule Mihai Răzvan Ungureanu, declaraţiile pe care le-aţi făcut în scrisoarea pe care mi-aţi adresat-o sunt profund nedrepte, pe alocuri mincinoase şi, aş spune, izvorâte din frustrările personale uriaşe pe care le-aţi acumulat în aceşti ultimi doi ani în care v-aţi întors în viaţa politică.
  • Scrisoarea a II-a către Elena Udrea Am citit cu mare interes articolul publicat sub numele dumneavoastră şi în care recunoaşteţi că aţi fost rugată să nu apăreţi la mitingurile de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012. Aveţi dreptate, toată lumea a fost de acord că prezenţa dumneavoastră are un efect negativ absolut.
  • Un duet pentru neliniştea noastră Unii oameni au nevoie de conflict pentru a se simţi bine. Dacă nu simt adrenalina impulsionându-i, se cheamă că nu trăiesc. Iar ca să ai un conflict e nevoie şi de un oponent, că un conflict cu sinele e doar pentru filosofi şi aştia nu dau bine la ştiri


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite