Moţiunea PNL, sabotată. Sala de plen a fost pustie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Parlamentului FOTO Marian Iliescu
Plenul Parlamentului FOTO Marian Iliescu

Moţiunea de cenzură a PNL a fost citită, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Sala de plen a fost aproape pustie, iar Viorel Hrebenciuc, care a condus şedinţa, nu a făcut prezenţa şi nici nu a verificat dacă a fost întrunit cvorumul.

Sala de plen a Camerei Deputaţilor a fost pustie, joi, la citirea moţiunii depusă de parlamentarii PNL, PDL şi PPDD.

Deşi iniţial moţiunea ar fi trebuit citită de către liderul liberal Crin Antonescu, documentul a fost, în cele din urmă, lecturat în plen de către vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu. La ora citirii moţiunii, mai mulţi liberali au ieşit, furioşi, pe holuri, pentru a-şi exprima revolta faţă de absenţa colegilor. "Este un abuz, totul a decurs conform scenariului PSD", s-a plâns purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

De altfel, nici cei prezenţi în sală nu s-au arătat mai interesaţi de textul moţiunii, ci au preferat să converseze, să vorbească la telefon ori să studieze documente. Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, luni, ca moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii PNL, PDL şi PPDD să fie citită joi în plenul Camerei.

Cu toate acestea, PNL a înregistrat şi astăzi mai multe absenţe, iar din partea PDL s-au prezentat doar o parte dintre semnatarii moţiunii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat joi absenţa membrilor PSD-UNPR-PC de la citirea moţiunii de cenzură şi a afirmat că absenţa premierului Victor Ponta este "un semn al aroganţei politice".

Antonescu a mai spus că ziua de 26 mai, aleasă pentru dezbaterea textului moţiunii, a fost "parşiv aleasă", întrucât este a doua zi după alegeri, dar a promis că liberalii vor fi prezenţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că aleşii PSD vor fi prezenţi fără îndoială, pentru ca Opoziţia să nu suspecteze că au elaborat un scenariu prin care să le saboteze demersul.

Citeşte şi:

PSD a împins moţiunea PNL după europarlamentare. Zgonea: Dezbaterea va avea loc lunea viitoare

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis, luni, ca moţiunea de cenzură depusă de PNL să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc în 26 mai, imediat după alegerile europarlamentare, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

PNL a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3, în absenţa lui Antonescu

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă. Aceasta a fost semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP.

Victor Ponta: 2 ani la putere. Puncte tari şi puncte slabe ale guvernării

Acum exact doi ani, Victor Ponta primea votul de încredere al Parlamentului, ca premier al USL, după ce o moţiune de cenzură debarcase Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. “Adevărul” vă prezintă o retrospectivă a celor trei guverne conduse de Victor Ponta în aceşti doi ani

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite