Mircea Geoană, mesaj pentru militarii români întorşi din Afganistan: „Le rămânem profund recunoscători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO: Facebook
Mircea Geoană FOTO: Facebook

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a transmis un mesaj cu prilejul Ceremoniei Militare dedicate întoarcerii militarilor români din Afganistan, spunând că trupele române merită o profundă recunoştinţă pentru acţiunile de pe front.

Mircea Geoană a participat la ceremonia organizată miercuri, la Arcul de Triumf din Bucureşti, cu ocazia încheierii misiunii din  Afganistan, la care  au participat preşedintele Klaus Iohannis, alături de preşedinţii Senatului, Anca Dragu, Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

„Am participat cu mândrie şi respect la Ceremonia Militară dedicată încheierii participării României în războiul din Afganistan. Timp de 19 ani, prin eroism, sacrificiu şi înalt patriotism, militarii noştri au reprezentat un model de profesionalism, cooperând exemplar cu aliaţii din NATO şi cu partenerii noştri la nivel global. Ca naţiune şi ca Alianta le rămânem profund recunoscători, având obligaţia de a asigura veteranilor şi militarilor noştri toate condiţiile profesionale, sociale şi materiale necesare acestui corp de elită al Statului român”, a scris Geoană, pe pagina sa de Facebook.

Încheierea misiunii Armatei României în Afganistan a fost marcată, miercuri, printr-o ceremonie militară organizată la Arcul de Triumf, în cadrul căreia au defilat detaşamente reprezentând structurile care s-au aflat în acest teatru de operaţii, iar zona a fost survolată de avioane. Au trecut pe sub Arcul de Triumf detaşamente ale Comandamentului Forţelor Întrunite, Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi unul format din militari răniţi în misiunile executate în teatrele de operaţii. Au fost rostite solemn numele militarilor români căzuţi la datorie în Afganistan, iar participanţii la ceremonie au ţinut un moment de reculegere în memoria lor.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a avut o alocuţiune în cadrul ceremoniei, a depus o coroană de flori. În timpul misiunii NATO Resolute Support din Teatrul de Operaţii din Afganistan, România a pierdut 27 de militari şi 227 au fost răniţi. România a participat cu trupe în Afganistan încă din anul 2002. 

Vezi şi: Klaus Iohannis, în faţa militarilor români întorşi din Afganistan: Sunteţi eroii zilelor noastre! România a arătat că e un partener de încredere al SUA | VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite