Masculul alfa din presă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am primit cu vreo două zile în urmă un articol pe email în care cineva din presă, nu importă cine, povestea cum s-a extaziat la o conferinţă de presă doar privind-o pe Alina Gorghiu.

Aici textul intitulat „Alina este mai buna la pat decat Victor, asa ca votez Alina. Mesajul este simplu: hai să votăm nişte politicieni fiindcă ne atrag fizic. Să începem cu Alina Gorghiu. Ea este deputată din 2008, deci la al doilea mandat şi co-preşedinta PNL. Sună pompos şi sec. Nu e mai drăgălaş să o vezi ca o „gagică mişto”, cu „ochi de senzaţie”, „buze mişto”, care are „fundul ok”, „buclişoare aranjate”, „picioare interminabile” ca să se bucure şi ochişorii noştri?      

Da, ştim că de multe ori reprezentarea politicienelor în mass-media este sexualizată şi însoţită de stereotipuri, dar nu asta mi-a reţinut atenţia în textul lui Bogdan Stoica.M-a nedumerit aplombul chiar din titlul materialului fiindcă e oleacă uimitoare siguranţa aceasta exacerbată în ale amorului:„Alina este mai buna la pat decat Victor, asa ca votez Alina”. Indicativul prezent al verbului „a fi” deschide multiple posibilităţi pentru imaginaţia celor care citesc textul, condiţional optativul de la final pare să mai introducă puţină temperanţă fiindcă zice aşa:

„Votez fundul misto, cu speranta ca deasupra lui nu e vreun cap viclean, care o sa nascoceasca inca un ANAF si trei DNA-uri. Si stiti de ce votez asa? Pentru ca nu m-as culca niciodata cu Victor Ponta, pe cand cu Alina, da.„      

Citind eu liniştită învălmăşeala de cuvinte de acolo, mi-am dat seama că lui Bogdan Stoica nu prea i-a trecut prin minte că probabilitatea ca Alina Gorghiu să nu se culce cu el este mare. Acestea fiind zise, o să-mi văd de treburi mai serioase, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite