Mara Mareş, despre creditele fără dobândă pentru tineri: Dragnea vrea să educe noua generaţie în spiritul pomenilor electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş, deputat PNL: FOTO Eduard Enea
Mara Mareş, deputat PNL: FOTO Eduard Enea

Preşedintele TNL, Mara Mareş, consideră că prin creditele fără dobândă pe care PSD vrea să le dea tinerilor, social-democraţii şi Liviu Dragnea ar urmări să „educe noua generaţie în spiritul pomenilor electorale“.

„Zi de zi, guvernul PSD ne arată noi modalităţi de risipire a banului public: cea mai nouă inovaţie o reprezintă creditele fără dobândă, garantate de stat, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, respectiv pentru categoria de vârstă 26-55 de ani. Liviu Dragnea vrea ca noua generaţie să fie dependentă de pomeni electorale, aceasta este singura politică educaţională pe care o promovează. Mai mult, guvernul Dăncilă-Dragnea a uitat să se consulte tocmai cu tinerii în chestiunea creditelor fără dobândă: principalii reprezentanţi ai elevilor, studenţilor şi tinerilor din România au reclamat tocmai lipsa consultării şi a dezbaterii în spaţiul public. Dacă tot este atât de interesat de educaţia tinerilor, atunci PSD să respecte legea privind alocarea a 6% din PIB pentru acest domeniu. Şi în 2018, alocarea bugetară pentru Educaţie este de aproximativ 3%, în condiţiile în care media UE a procentului din PIB alocat educaţiei este de 5,4%, iar media în Europa de Est este de 4,7%“, susţine şefa TNL, Mara Mareş

Reprezentanta liberalilor consideră că acest demers ar fi o nouă gaură bugetară pe careo face PSD şi se va dovedi faptul că acest tip de credite sunt neperformante. 

„Doar un populist iresponsabil poate aprecia această nouă pomană electorală marca PSD. Argumentele prezentate de vicepremierul Viorel Ştefan pentru implementarea acestui program precum şomajul ridicat în rândul tinerilor sau dificultăţile mari pentru finalizarea studiilor sunt ilogice. O utilizare judicioasă şi mai inteligentă a banului public poate fi o soluţie, nu o nouă gaură bugetară prin care statul garantează noi credite - ignorând procentul ridicat de credite neperformante pe care îl înregistrează deja România - pentru persoane despre care nu ştim cum şi când pot returna sumele contractate. România se împrumută la câteva zile pentru a achita pensii şi salarii, de unde poate statul să suporte, în plus, aceste credite guvernamentale?“, a mai afirmat mareş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite