Mandatul lui Ponta, la mâna generalului Oprea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta joacă în aceste zile o carte extrem de periculoasă pentru viitorul lui politic. Poziţia liderului PSD faţă de numirea unui nou şef în fruntea SRI pune în pericol colaborarea la nivel instituţional cu o parte dintre aliaţI săi, în special cu UNPR-ul condus de Gabriel Oprea.

Vicepremierul a declarat, la puţin timp după nominalizarea lui Eduard Hellvig de către preşedintele Klaus Iohannis pentru postul lăsat vacant de George Maior, că sprijină această desemnare. Motivul care l-a determinat să ia imediat poziţie în cazul SRI este unul care ţine în mod evident de formaţia de militar a generalului Oprea.

În actualul context politic intern, dar mai ales internaţional, România nu îşi permite să nu rezolve cât mai rapid cu putinţă situaţia de interimat de la cele mai importante două servicii de informaţii, SRI şi SIE.

Numirea lui Hellvig pune capăt unei situaţii de incertitudine în care se găseşte SRI, mai ales că directorul interimar Florian Coldea este târât într-un scandal politic de către fosta colaboratoare a lui Traian Băsescu, Elena Udrea. Ponta uimeşte din nou, prin neseriozitate şi prin modul frivol în care înţelege să se raporteze la situaţii importante în care interesul naţional e mai presus de orgoliul său.

Supărat că nu ar fi fost consultat de către aliaţii din UNPR şi PC, el trenează în a-şi exprima o poziţie fermă vizavi de numirea lui Eduard Hellvig şI pune, oare pentru a câta oară, la răbdare, nervii aliaţilor săi politici din Parlament şi din Guvern, pentru care chestiuni de genul siguranţa naţională reprezintă unul din principalele puncte de pe agenda politică.

Voturile celor peste 50 de senatori şI deputaţi ai UNPR sunt suficiente pentru ca numirea lui Hellvig să treacă de Parlament, la fel cum pot fi decisive la o eventuală moţiune de cenzură depusă împotriva Cabinetului Ponta. 

E timpul pentru Victor Ponta să înveţe că politica la nivel mare, care implică o anumită responsabilitate atunci când vine vorba de interesul naţional, se face fără orgolii. Chiar dacă PSD este cel mai mare partid din Parlament, singur nu poate asigura guvernarea şi are nevoie ca de aer de UNPR.     

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite