Manda: „Sârbu spune că a fost rugat de Maior să-l ajute pe Ghiţă cu sfaturi cum să conducă Realitatea TV“. Ce soluţie ar fi avut Coldea pentru Voiculescu

Manda: „Sârbu spune că a fost rugat de Maior să-l ajute pe Ghiţă cu sfaturi cum să conducă Realitatea TV“. Ce soluţie ar fi avut Coldea pentru Voiculescu

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri, la finalul audierii lui Adrian Sârbu, că acesta a susţinut că era interesat în 2010 de controlul asupra conducerii postului Realitatea TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă, dar şi că persoane din conducerea SRI s-au implicat în Grupul Intact şi că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, i-a spus că are soluţie pentru Dan Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„(Adrian Sârbu - n. red.) a făcut referire la o situaţie din 2010 când a fost rugat de către domnul Maior să-l ajute pe Sebastian Ghiţă cu sfaturi cum să conducă instituţia Realitatea TV din punct de vedere managerial”, a declarat Claudiu Manda după audierea patronului Mediafax, Adrian Sârbu. „A fost căutat de domul Ghiţă, au avut mai multe întâlniri şi inclusiv domnul Ghiţă i-a confirmat această implicare”, a adăugat Manda.

Senatoul PSD a mai spus că persoane din conducerea SRI din 2010 şi-au dorit să preia conducerea Realităţii TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă. „A fost aspectul legat de intenţia de a fi preluată conducerea şi, mai târziu, eventual întreaga instituţie media, respectiv Realitatea TV, pe care şi-ar fi dorit persoanele din conducerea SRI din acea vreme să o preia prin intermediul domnului Ghiţă“, a mai spus Manda.

„În opinia domniei sale, spune că s-au creat premisele ca, la momentul respectiv (2010 - n. red.), SRI să se implice mai mult în ce înseamnă preluarea de instituţii media, plantarea de ofiţeri acoperiţi sau atragerea de către Serviciu de persoane din jurnalism, inclusiv dreptul de a asculta jurnalişti pe mandate de siguranţă naţională“, a mai susţinut Claudiu Manda.

Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI a spus că Adrian Sârbu a explicat şi interesul SRI pentru grupul Intact. „Al doilea exemplu pe care a dorit să-l prezinte a fost implicarea persoanelor din conducerea SRI în ce înseamnă postul de televiziune Antena sau Grupul Intact şi a dat exemplu (...) spune că a fost martor când domnul Coldea i-a spus că are soluţie pentru domnul Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa, făcând referire la ce s-a întâmplat la instabţă şi toate aspectele pe care le ştiţi prezentate în spaţiul public”, a relatat Manda.

„L-am întrebat dacă are probe, dacă au fost şi alţi martori care au fost îmrejurările, domnia sa a spus că nu doreşte să detalieze acum în faţa Comisiei dar dacă va fi dat în judecată pentru această afirmaţie, fiind mărturia domniei sale în cadrul Comisiei ca deja o probă, dacă va fi dat în judecată va veni cu probe acolo”, a conchis el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările