Mai minte omu’, dar Victor Ponta întrece orice limite...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a ajuns la cote uluitoare de minciună şi manipulare. Iată ce a declarat astăzi, la ieşirea de la DNA, întrebat despre OUG care a declanşat scandalul ASF:

"Eu am întrebat oficial şi nu e vorba de emiterea ordonanţei de urgenţă, este vorba despre relaţii între o firmă privată şi reprezentanţi ai ASF, care... fiind vorba de soţie, cred că-l cunoaşte pe domnul Chitoiu", a afirmat Ponta, la finalul şedinţei de bilanţ a DNA.

"Este o ordonanţă care s-a adoptat în baza tuturor reglementărilor legale, cu toate avizele tuturor ministerelor şi ale serviciilor suport şi având ca origine discuţia la care şi eu am participat şi care este consemnată în toate acordurile cu Comisia Europeană şi cu Fondul Monetar Internaţional, de reducere a numărului de membri ai boardului şi de introducere a criteriilor profesionale", a argumentat primul-ministru.”

Iată acum citate din comunicatul DNA, referitoare la cererea de încuviinţare a începerii urmăriri penale împotriva fostului ministru Daniel Chitoiu, pe care Victor Ponta lasă impresia că nu l-a citit:

Cererea referitoare la efectuarea urmăririi penale are în vedere faptul că, în acest moment, există indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul lunii octombrie 2013, numitul Chiţoiu Daniel a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă al cărei scop exclusiv era sprijinirea grupului infracţional constituit pentru a favoriza interesele S.C. CARPATICA ASIG S.A., în lipsa unei urgenţe reale şi cu eludarea procedurii prealabile reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.

Demersul avea ca scop înlăturarea din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a lui Tudor Daniel George, vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor, precum şi înlocuirea acestuia cu o persoană care urma să garanteze, în mod fraudulos, protecţia intereselor financiare ale S.C. CARPATICA ASIG S.A.”

Probele administrate au relevat că, în calitate de ministru al Finanţelor Publice, Chiţoiu Daniel a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă care reducea numărul membrilor consiliului şi prevedea noi cerinţe legate de calificările profesionale minime, fiind introdusă condiţia experienţei profesionale de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor.
Această cerinţă nu exista anterior şi îl excludea din sfera persoanelor eligibile pe Tudor Daniel George, singurul dintre membrii Consiliului care nu îndeplinea condiţia, având în vedere că nu îşi echivalase studiile efectuate în străinătate.
"

Diferenţa între ce susţine Victor Ponta şi ce se spune în comunicatul DNA este ca de la cer la pământ. Nu ştiu de unde convingerea premierului că nu observă nimeni diferenţa, sau, mai sigur, explicaţia este pentru cei care nu urmăresc şi nu-i interesează politica şi faptele politicienilor, votează instinctual şi emoţional. În acest caz, întrebarea este câţi mai sunt acei alegători care cauţionează „ab initio” tot ce declară Victor Ponta.

În articolul 

Ce rol a avut Victor Ponta în emiterea OUG care a declanşat scandalul ASF?

am arătat:

„Ca premierul României, Victor Ponta să semenze o OUG fără să ştie de ce e urgentă, ce interese serveşte, cui foloseşte, ce consecinţă produce şi să se mulţumească doar cu minciuna că aşa a cerut FMI şi UE, este inacceptabil.”

Semnând acea OUG, Victor Ponta se încadrează fie la neglijenţă în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă susţine că n-a ştiut despre ce este vorba, fie la abuz în funcţie, de asemeni cu consecinţe deosebit de grave, ambele fapte fiind incriminate de Codul Penal.

Mă aştept, totuşi, ca DNA şi procurorii care au în cercetare acest dosar, să-l cheme şi pe Victor Ponta să dea explicaţii asupra aprobării şi semnării  OUG privind ASF, ce ştia şi ce nu ştia, cum îşi explică faptul că a semnat ca primarul, fără să solicite explicaţii la BNR, Ministerul Justiţiei, FMI, mediul de afaceri financiar, serviciile de informaţii, etc.

Sau ştia ce semnează?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite