Ludovic Orban face primul pas spre o colaborare cu USR-PLUS: Un posibil partener cu care nu ne batem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban susţine că duşmanul actual al PNL este coaliţia PSD-ALDE, nu alianţa USR-PLUS. În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, USR şi PLUS ar trebui să-l sprijine pe Klaus Iohannis, a sublinuat preşedintele PNL. „Apariţia unui alt candidat pe dreapta nu va face altceva decât să amâne pe un eventual tur 2 şi într-un fel să creeze probleme suplimentare“, crede liderul PNL.

„Adversarul PNL este actuala coaliţie de guvernare, iar bătălia noastră este pentru a înceta cât mai repede posibil această guvernare toxică pentru România”, a spus Ludovic Orban, la Digi24, întrebat cum se raportează PNL la Alianţa 2020 USR-PLUS.

„Orice posibil partener care se implică alături de noi în bătălia cu actuala coaliţie de guvernare şi poate avea contribuţii în a pune punct acestei guvernări este un posibil partener cu care nu ne batem, pentru că adversarul este PSD-ALDE”, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban a mai spus că, în privinţa alegerilor prezidenţiale din această toamnă, ar prefera ca USR şi PLUS „să meargă pe mâna preşedintelui Iohannis”.

„Este clar pentru orice om care ştie să citească sondaje şi care cunoaşte piaţa politică din România este clar că preşedintele Iohannis are de departe cea mai mare şansă de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a punctat Orban.

„Apariţia unui alt candidat pe dreapta nu va face altceva decât să amâne pe un eventual tur 2 şi într-un fel să creeze probleme suplimentare. Preşedintele Iohannis, astăzi, este clar liderul român cu cea mai mare credibilitate şi în România, dar mai ales la nivel european şi pe plan internaţional. Preşedintele Iohannis este practic liderul român care a reuşit să menţină într-un cadru normal relaţia pe care o are România la nivelul UE, prin influenţa personală, prin credibilitatea de care se bucură a reuşit cât de cât să păstreze o relaţie normală. Tot ce a făcut Guvernul nu a făcut altceva decât să creeze conflicte artificiale cu UE, cu SUA, cu cei care deţin funcţii la nivel european pentru un motiv care n-au nicio legătură cu interesul României. Preşedintele Iohannis a fost ultima redută în bătălia cu PSD şi a reuşit în parteneriat cu Opoziţia să blocheze anumite iniţiative nocive pentru economie, societatea românească. Cred că susţinerea preşedintelui Iohannis este normală, firească şi ar trebui făcută şi de alţi actori politici din Opoziţie”, a subliniat Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite