Klaus Iohannis, declaraţii de presă, la finalul Consiliului European: Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România. Toţi liderii sunt îngrijoraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, la finalul reuniunii Consiliului European, că toţi liderii europeni l-au întrebat despre situaţia din România, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la lupta împotriva corupţiei.

„Trebuie să spun că am avut în pauzele care au fost atunci programate foarte multe discuţii cu aproape toţi liderii europeni. Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România, cum evoluează situaţia şi nici nu aş putea să reiau toate discuţiile, ar dura mult mai mult, însă este important să se ştie că toţi sunt interesaţi, toţi sunt îngrijoraţi şi toţi speră ca România să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept. oţi, repet, toţi ar regreta profund dacă România ar face paşi care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept“, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la sosirea la Consiliul European, că sute de mii de români protestează în faţa Guvernului faţă de ordonanţa care modifică legislaţia penală, arătând că are încredere în oamenii care au ieşit în Stradă.

„Situaţia din România este destul de complicată şi am sute de mii de români de-ai mei în stradă. Am încredere în oamenii mei! Trebuie să găsim o soluţie la această problemă şi cred că vom găsi una. Investiţiile nu sunt afectate, oamenii de afaceri trebuie să ştie că este o problemă de principiu”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis se află la summitul de la Malta, ţara care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, unde se reunesc şefii de stat sau de guvern din 28 de ţări membre ale UE.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, vineri, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului în care a cerut să se adreseze plenului reunit marţi, de la ora 12.00, pe tema modificării legilor penale şi a protestelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite