Kelemen Hunor: Nu există niciun blocaj, suntem pentru desfiinţarea SIIJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu - Dan Barna - Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu - Dan Barna - Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu există niciun blocaj în coaliţie pe tema desfiinţării SIIJ, întrucât toate formaţiunile susţin acest lucru. UDMR a depus, însă, un amendament ca magistraţii să fie anchetaţi de o secţie din Parchetul General. ”În Comisia juridică poate trece sau nu acest amendament”, a afirmat vicepremierul, precizând că, dacă acest amendament nu trece, UDMR va vota varianta Guvernului.

”Eu vorbesc despre un amendament care spune că magistraţii vor fi anchetaţi de o secţie existentă, nu se reînfinţează nimic, nu se înfiinţează nimic, este o secţie în Parchetul General. Propunerea noastră este să nu repetăm greşelile trecutului”, a declarat Kelemen Hunor, precizând că formaţiunea are un singur vot în Comisia juridică.

Dacă amendamentul nu trece de vot în Comisie, UDMR va susţine varianta propusă de Guvern.

”În Comisia juridică poate trece sau nu acest amendament. Dacă trece, se supune votului Senatului. Dacă pică, noi vom susţine varianta Guvernului (...) Nu există niciun blocaj, suntem pentru desfiinţarea SIIJ şi am cerut să fie convocat Senatul cât mai repede. Votul UDMR din Comisia juridică este un singur vot”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, reclamă un blocaj în coaliţie pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, întrucât UDMR este de acord cu desfiinţarea, dar cere trimiterea tuturor dosarelor la Parchetul General.

”Aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, afirmă Stelian Ion, precizând că este ”inacceptabil” să fie admis un amendament care ar putea duce la o altă Secţie specială.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite