Jobbik l-a celebrat duminică pe Horthy la Budapesta cu imnul secuiesc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungaria l-a celebrat din nou pe Horthy, dar, şi mai grav, îi continuă politica de ocupare a Transilvaniei
Ungaria l-a celebrat din nou pe Horthy, dar, şi mai grav, îi continuă politica de ocupare a Transilvaniei

În timp ce în întreaga Europă extrema dreaptă o ia binişor spre xenofobie şi rasism, Jobbik l-a sărbătorit duminică pe Horthy la Budapesta cu imnul secuiesc, intonat cu o anumită semnificaţie. Jobbik doreşte ca idealurile măreţe ale lui Horthy să devină etalon pentru Ungaria de azi, iar printre acestea se numără, fireşte, ocuparea Transilvaniei ca în 1940, plus crimele împotrva românilor.

Cine crede că joaca de-a autonomia Harcov sau a altor zone din Transilvania este o chestiune nevinovată trebuie doar să se uite cine o susţine şi cine se încolonează în spatele acestei lupte. Jobbik e la loc de frunte. Acelaşi Jobbik care cere ca la Budapesta să fie repusă o statuie în mărime naturală a lui Horthy pe cal alb, în amintirea marilor realizări ale criminalului de război pe care extremiştii maghiar îl vor erou naţional şi exemplu de urmat. Printre faptele de glorie ale amiralului nazist se numără şi ocuparea Transilvaniei, iar referinţa la această faptă odioasă, asociată cu crimele împotriva românilor din nordul Transilvaniei în 1940, a fost făcută prin intonarea imnului secuiesc la manifestarea de celebrare a lui Horthy făcută de Jobbik duminică la Budapesta.

Extremiştii maghiari nu sunt activişti civici, nici factor de progres, ci inamici combatanţi împotriva statului român! Prin tolerarea şi sponsorizarea extremiştilor maghiari în România, statul român a ajuns un susţinător implicit al neo-nazismului de inspiraţie horthystă, precum şi un prieten al propriilor săi duşmani.

Cei care se încolonează în spatele luptei pentru autonomie se dovedesc aşadar urmaşii lui Horthy, indiferent câte pretenţii de spirit european amestecă în acest proces pentru a ne lua ochii. Şi Hitler se credea ultimul apărător al valorilor europene, iar cei care îl urmează pe Horthy, asociatul lui Hitler, şi aspiraţiile naziste ale acestuia, se află în aceeaşi eroare fanatică. Ce are a face spiritul european al toleranţei cu marşul paramilitar de la Budapesta în onoarea lui Horthy? Sau ce legătură este între enclavizarea şi separatismul maghiar din Transilvania şi integrarea europeană?

Nu este nimic nevinovat în referendumurile pentru autonomie pe care politicienii maghiari le pregătesc în Transilvania, în promovarea limbii maghiare împotriva şi în locul limbii române şi, în general, în toată agitaţia separatistă din jurul secuilor. E vorba pur şi simplu de idealurile lui Horhty şi aşa trebuie tratate. Extremiştii maghiari nu sunt activişti civici, nici factor de progres, ci inamici combatanţi împotriva statului român! 

În calitatea lor de inamici combatanţi împotriva statului român, membrii şi liderii Jobbik se plimbă la liber prin România, înfiinţează filiale ale partidului, ţin conferinţe de presă şi prelegeri publice, fac manifestări şi comemorări ale naziştilor şi criminalilor de război care au ucis români, adică au parte de toată libertatea de mişcare şi acţiune, ba mai beneficiază şi de fonduri publice româneşti pentru anumite activităţi. Şi atunci nu greşim dacă spunem că, prin tolerarea şi sponsorizarea extremiştilor maghiari în România, statul român a ajuns un susţinător implicit al neo-nazismului de inspiraţie horthystă, precum şi un prieten al propriilor săi duşmani.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite