Iohannis, la reuniunea extraordinară a Formatului B9: „Am cerut îmbunătăţirea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut vineri, în cadrul reuniunii extraordinare a Formatului Bucureşti 9 (B9) de la Varşovia, îmbunătăţirea coerentă şi unitară a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră.

Preşedintele Klaus Iohannia a participat vineri, în regim de videoconferinţă, la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 (B9), la Varşovia. „O importantă reuniune #Bucureşti9, pe care o găzduiesc împreună cu preşedintele Andrzej Duda”.

Şeful statului a subliniat că, în intervenţia sa, „a cerut îmbunătăţirea coerentă şi unitară a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră”.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în urmă cu o zi, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, convocată ca urmare a agresiunii militare neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei. Preşedintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a intervenit prin videoconferinţă, prezentând evoluţiile în curs ale situaţiei de securitate.

Liderii europeni au condamnat în cei mai fermi termeni agresiunea militară rusă la adresa Ucrainei, evidenţiind că acţiunile militare ilegale ale Rusiei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a principiilor Cartei ONU şi subminează stabilitatea şi securitatea la nivel european şi global. Şefii de stat şi de guvern au arătat că Federaţia Rusă este singura responsabilă pentru acest act de agresiune şi pentru pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile pe care le va provoca.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite