Iohannis, despre candidaţii partidelor pentru parlamentare: Unii au înţeles şi au scos penalii de pe listă, alţii nu au dorit să facă acest lucru

Iohannis, despre candidaţii partidelor pentru parlamentare: Unii au înţeles şi au scos penalii de pe listă, alţii nu au dorit să facă acest lucru

Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Dorin Constanda

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Adevărul Live, că unele partide au înţeles să facă reformă internă în interiorul lor şi să pună candidaţi fără probleme penale pe liste, în timp ce altele doar au mimat reforma internă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizta la Adevărul Live că e de părere că pe unele liste ale partidelor a văzut schimbări importante , în timp ce pe altele nu s-a înâmplat acest lucru şi a observat că încă au candidaţi cu probleme penale. 
 
„Unii au înţeles şi au scos penalii total de pe listă, Alţii nu au dorit să facă acest lucru. Chiar daăc s-au schimbat câteva nume pe listă, unii sutn tot acolo, chit că trebuiau să fie un pic mai retraşi. Aceste lucruri le văd şi alegătorii“, a spus şeful statului.
 
De asemenea, preşedintele a subliniat că unele partide au ales doar să mimeze o aşa zisă reformă. „Am spus că partidele trebuie să se reformeze, să scoată penalii din joc, să promoveze oameni merituoşi. Aici lucrurile au cam trenat, trebuie să recunoaştem. Unele partide au înţeles aceste aşteptări, şi chiar dacă greu, au încercat să se schimbe, să devină partide care sunt acceptabile şi pentru noile pretenţii. În schimb, am văzut cu toţii, din păcate, că alte partide , chiar dacă au înţeles acustic aceste aşteptări ale românilor, nici măcar nu s-au străduit să se reformeze, au mimat reforma şi au lăsat lucrurile ca înainte. În decembrie vom vedea dacă românii observă aceste schimbări. Eu, personal, mi-aş fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj la partidele politice, dra lucrurile nu se termină în decembrie, este un nou început“, a mai spus Iohannis. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările