Iohannis, la deschiderea anului universitar: Din nefericire, în ultimul an pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis le-a mulţumit medicilor, rezidenţilor şi celorlalţi studenţi care s-au implicat în combaterea pandemiei de coronavirus. De asemenea, a subliniat că societatea s-a confruntat nu doar cu virusul, ci şi cu „o epidemie a dezinformării”.

„Această grea perioadă a pandemiei de COVID-19 a pus şi mai mult în evidenţă învăţământul medical la standarde înalte. Medicii, rezidenţii şi studenţii au fost în linia întâi a combaterii pandemiei, uneori riscându-şi viaţa. Pentru asta vă mulţumesc!”, a afirmat Klaus Iohannis

Preşedintele României a vorbit şi despre dezinformarea din timpul pandemiei. „Voi, dragi studenţi, aţi decis să onoraţi vocaţia de medic. Aceasta vă obligă să învăţaţi şi să fiţi la curent cu inovarea medicală pe întreaga carieră. Medicina înseamnă viaţă, o viaţă mai sănătoasă. Din nefericire, în ultimul an pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării. Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor perfecţionată în ultimii ani. Acest lucru face munca voastră mai dificilă decât este”, a completat şeful statului care a vorbit de beneficiile vaccinării. 

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit de „România educată”, inclusiv despre capacitatea creşterii numărului de persoane care să facă distincţie între ştirile false şi cele adevărate. 

Nu în ultimul rând, Iohannis a subliniat că prin PNRR vor ajunge 2,4 miliarde de euro în domeniul sănătăţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite