Iohannis, atac la Dragnea, după ordonanţa anunţată de Toader: PSD caută soluţii pentru politicienii cu probleme penale, în frunte cu Dragnea

Iohannis, atac la Dragnea, după ordonanţa anunţată de Toader: PSD caută soluţii pentru politicienii cu probleme penale, în frunte cu Dragnea

Klaus IOhannis. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD pe tema ordonanţei de urgenţă anunţată de ministrul Tudore Toader, act legislativ prin care se deschide poarta anulării tuturor sentinţelor date de Completurile de 5 de la Curtea Supremă, din 2014 încoace.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PSD încearcă să caute soluţii pentru politicienii cu probleme penale, în frunte cu şeful lor de partid.  PSD nu poate să vină cu soluţiii neavenite, neconstituţionale.  Faptul că se vehiculează în public aceste lucruri, arată că acestora nu le pasă de România, de cetăţeni, ci de propriii membri“, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la ordonanţa anunţată de Tudorel Toader. 
 
În schimb, şeful statului a punctat faptul că încă nu se ştie ce va conţine ordonanţa de urgenţă, dar i-a recomandat lui Tudorel Toader să mai citească Constituţia şi legile în materie penală. „Nu ştim ce va scrie Toader în ordonanţa de urgenţă ( Am speranţa că ministrul Justiţiei va mai citi Constituţia, legile, şi va renunţa la acest demers“, a continuat Iohannis. 
 
Mai mult, preşedintele a subliniat că prin astfel de măsuri se pierde orice urmă de stabilitate şi predictibilitate. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: