Indemnizaţia pentru creşterea copilului, redusă cu 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indemnizaţia pe care o vor primi mamele pentru creşterea copilului va scădea cu 25% de la 1 iunie, a explicat, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Vass.

UPDATE:  Mamele vor primi 64% din venituri

Indemnizaţia de creştere a copilului va fi redusă cu 25%. Guvernanţii au redus şi procentul din venituri pe care mamele îl vor încasa, de la 85% la 64%. Plafonul maxim a fost stabilit la 4.000 de lei, informează Rtv.

Potrivit incont.ro, însă, varianta oficială agreată pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copilului prevede că se va păstra perioada de doi ani şi se va acorda 85% din nivelul veniturilor obţinute în ultimele 12 luni, dar suma netă rezultată va fi redusă cu 25% .

 “Astfel, discutăm despre păstrarea de facto a acordarii procentuale la un nivel de 64% din venitul lunar pe care mămica l-a avut înainte. Măsura este una temporară până când Guvernul îşi reglează datoriile la un nivel acceptabil”, a spus Andreea Vass.

În privinţa plafoanelor minim şi maxim al indemnizaţiilor, de 600 şi respectiv 4.000 de lei, acestea vor rămâne neschimbate, a precizat consilierul premierului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite