Impozitarea marilor averi. Ciolacu spune că este o practică europeană, în timp ce Cîţu exclude orice mărire de taxe şi impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că partidul pe care îl conduce vrea introducerea cotei progresive de impozitare, precizând că va negocia acest capitol cu PNL începând de miercuri. În shimb, Florin Cîţu nu vrea creşterea taxelor şi impozitelor în perioada următoare, adăugând că PNL nu va accepta niciun sistem de impozitare care va duce la majorarea taxelor.

În ceea ce priveşte impozitarea progresivă, Marcel Ciolacu a declarat marţi, după negocierile cu PNL şi UDMR pentru formarea unui program de guvernare comun, că social-democraţii susţin această formă de impozitare care funcţionează „în restul Europei, în toate ţările civilizate şi cu economii mai dezvoltate”.

„Mai sunt patru ţări care au rămas cu cota unică. Despre înlocuirea cotei unice ar trebui să discutăm la anul pentru formarea bugetului pentru anul viitor. Categoric trebuie să revenim la o impozitare a marilor averi. Este o discrepanţă imensă în acest moment în societate între cei bogaţi şi cei săraci”, a spus liderul PSD.

Ciolacu a mai precizat că „nu putem rămâne ultima ţară cu cotă unică”. 

„Cred că anul următor avem timp să discutăm acest subiect. Momentan am ajuns la concluzia că nu putem rămâne ultima ţară cu cotă unică. În Ungaria e încă o cotă unică, dar ştim că impozitează foarte mult multinaţionale. E o soluţie, nu o condiţie”, a explicat social-democratul.

De cealaltă parte, Florin Cîţu a declarat, după negocierile cu PSD şi UDMR, că PNL nu va creşte taxe în perioada următoare, lucru pe care partidul îl susţine cu fermitate. Preşedinele liberalilor a mai spus că niciun sistem de impozitare care va duce la creşterea taxelor nu va fi accepat de partidul său, întrebat dacă susţine propunerea PSD de impozitare progresivă.

„De principiu, PNL a comunicat şi aseară care sunt elementele importante pentru noi şi aici nu vom creşte taxe în perioada următoare, ceea ce noi susţinem ferm. Nu a fost pusă pe masă rediscutarea. Niciun sistem de impozitare care va duce la creşterea taxelor nu va fi acceptat”, a spus Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite