Iliescu: Ponta e tânăr, nu cred că e nevoie de un succesor la şefia PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României Ion Ilescu a declarat joi seara că premierul Victor Ponta este prea tânăr pentru a avea un succesor în fruntea Partidului Social Democrat (PSD), notează Mediafax.

Ion Ilescu a fost întrebat de jurnalişti cine crede că ar fi potrivit pentru a-i fi succesor lui Victor Ponta, în cazul în care acesta îşi va depune mandatul de preşedinte al PSD. 

„Nu cred că este nevoie de un succesor. Victor Ponta e prea tânăr ca să ne gândim la aşa ceva”, a fost replica lui Ion Iliescu.

Întrebat dacă Victor Ponta trebuie să rămână preşedinte al partidului, Ion Ilescu a afirmat că el „personal”, aşa crede.

Tot în această săptămână, fostul şef de stat a declarat că nu este nicio grabă în vederea organizării unui Congres rapid al partidului, fiind mai degrabă nevoie de o perioadă de reflecţie, în urma rezultatului din noiembrie 2014.

„Nu-i nicio grabă (să se organizeze un Congres rapid, n.r.) şi e nevoie şi de o perioadă de reflecţie după rezultatele de la sfârşit de an. Adică e o perioadă în care membrii de partid trebuie să tragă nişte concluzii, nişte învăţăminte şi să fie o discuţie firească în conducerea de partid, cel mai mare partid al ţării, care are responsabilităţi. Deci un Congres nu e o chestiune oarecare”, a mai declarat Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD.

Săptămâna aceasta, pe 3 martie, Ion Iliescu a sărbătorit împlinirea vârstei de 85 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite