Guvernul PNL sau guvernul PDL? Contează ce vor românii?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL şi PNL au fuzionat prin absorţie.
PDL şi PNL au fuzionat prin absorţie.

În aceste zile mai multe nume au fost vehiculate pentru a se realiza primul guvern sub mandatul de premier al lui Ludovic Orban. Şi pe cât de greu se naşte acest guvern, pe atât de controversate sunt alegerile ce ni se aruncă în ceas de seară pentru diferite posturi.

Guvernările PDL cu greu pot fi uitate de către populaţie şi nu atât din cauza tăierilor colosale de salarii(ce se puteau rezolva uşor ca şi acum: prin inflaţie şi nu prin distrugerea încrederii în economia naţională), cât mai ales datorită numeroaselor scandaluri de corupţie din perioada respectivă.

Tocmai de aceea electoratul a şi taxat acest partid, de altfel unul puternic, cel puţin financiar, şi l-a eliminat de pe scena politică din România. Cei de acolo s-au ascuns care încotro au apucat, dar mai ales în interiorul PNL. Cum au făcut acest lucru nu cred că este prea greu de presupus.

Românii s-au săturat de cei vechi, de figurile politice prezente pe scena românească în ultimii 30 de ani. Acestea sunt considerate, pe drept, pe deplin responsabile de distrugerea economiei naţionale, de sărăcirea populaţiei şi de delapidarea statului. Tocmai datorită acestui lucru electoratul a început să taxeze PSD şi tocmai de aceea acest partid a plecat de la guvernare în acest moment.

Tot datorită acestei situaţii USR s-a ridicat în sondaje pe nemulţumirea populaţiei şi nu pe un program politic sau pe carisma vreounui lider politic.

Cu toate acestea pare că PNL în frunte cu Ludovic Orban nu au înţeles absolut nimic. În loc să se prezinte cu figuri politice noi, observăm că se împânzeşte viitorul guvern cu foşti membri ai PDL, puşi la cele mai importante ministere. Nu cred că este ceea ce poporul român vrea să primească.

Şi aşa acum se vede în clar că opoziţia nu avea nici o soluţie / alternativă la guvernare. La cât de greu naşte PNL un guvern putem stabili în clar că nu erau pregătiţi pentru o misiune aşa de grea.

Este de ajuns că fosile vii ale politicii româneşti au fost trimise la Bruxelles prin plasarea în fruntea listelor de la europarlamentare, dar pare că pentru unii PNL este mai puţin important şi contează mai mult orgoliul, dar mai ales interesele de grup.

În acest sens ne punem întrebarea legitimă: vom avea un guvern PNL sau un guvern PDL?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite