Gheorghe Falcă: Încurajez autorităţile locale să facă achiziţii de la companii româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă le cere românilor să încurajeze industria autohtonă şi să cumpere produse din comunităţile lor locale.

„Actuala criza economică generată de noul virus chinezesc ne-a arătat încă o dată importanţa susţinerii companiilor româneşti şi antreprenorilor români care încearcă în această perioadă complicată să îşi menţină afacerile şi capacitatea de producţie dar mai ales să păstreze toate locurile de muncă”, arată europarlamentarul  Gheorghe Falcă.

Liberalul susţine că Guvernul trebuie să încurajeze mai mult mediul privat. „Guvernul a luat măsuri ample de susţinere a mediului privat, însă cea mai bună formă de susţinere poate fi convingerea primarilor din întreaga ţară să achiziţioneze, acolo unde este posibil, bunuri şi servicii de la companiile româneşti. În felul acesta susţinem companiile româneşti şi locurile de muncă la noi acasă”, explică Falcă.

Liderul liberal arată că, din păcate, în ultimii ani, au existat numeroase cazuri în care au fost preferate achiziţiile de bunuri şi servicii de la companii străine, chiar din afară Uniunii Europene şi a spaţiului euro-atlantic, deşi acele produse nu erau la standarde superioare produselor româneşti.  „Cel mai bun exemplu îl avem la Bucureşti, acolo unde administraţia socialistă a preferat să achiziţioneze autobuze şi tramvaie turceşti, deşi avem în România o fabrică modernă care într-un singur an, 2018, a livrat pe piaţa externă vagoane în valoare de peste 135 de milioane de euro. În ţară, fabrica Astra Arad a livrat şi va livra tramvaie către oraşe precum Cluj, Oradea, Galaţi, iar lista rămâne deschisă. Acesta este doar un singur exemplu de companie de succes, însă în România sunt alte mii de astfel de companii ale căror produse şi servicii sunt la cele mai înalte standarde. Pentru a ajuta cu adevărat economia, dar mai ales antreprenorii şi angajaţii români, avem obligaţia de a achiziţiona de la firmele româneşti”, arată Falcă.  

Nu în ultimul rând, eurodeputatul PNL dă exemple ale unor iniţiative puse la punct peste Ocean. „În ultimul secol, preşedinţii americani au avut numeroase campanii «Buy American», ultimul fiind chiar Donald Trump. Există chiar şi o lege votată în 1933 şi semnată de preşedintele Hoover, în care se specifică clar că administraţia trebuie să achiziţioneze prioritar produse made in USA.  România are nevoie de o abordare identică”, încheie Falcă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite