George Maior, la Adevărul Live: Nu există ofiţeri acoperiţi în Justiţie sau în politică

George Maior, fost director SRI: ”Nu s-au aprobat asemenea centre CIA. Poate declaraţia fostului preşedinte Iliescu a fost interpretată greşit”

Fostul director al SRI, George Maior, a declarat, la Adevărul Live, că nu există ofiţeri acoperiţi, nici în Justiţie, nici în politică, precizând totodată că afirmaţia lui anterioară, potrivit căreia ar exista ofiţeri acoperiţi în presă a fost interpretată în mod greşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Haideţi să fim foarte precişi, din nou, pentru că ultima dată m-a costat mult. Am fost interpretat, nu în sensul în care a fost părerea mea privind acest subiect. Din perspectiva incompatibilităţi legale bazate pe Legea magistraţilor din 2004, pe Legea SRI, etc., nu există nicio incompatibilitate: niciun ofiţer acoperit în Justiţie, vorbesc de SRI, sau în politică, Parlament. Deci să fie foarte clar. Se poate verifica. Cine spune că o Comisie de control poate verifica, minte. O spun cu toată răspunderea, inclusiv juridic. Orice afirmaţie a directorului are valoare juridică în raport de terţi în Comisia de control, dacă o anumită lămurire se naşte. Nu aş face asemenea afirmaţii tranşante, fără ca ele să fie acoperite“, a declarat Maior, la Adevărul Live.

Fostul şef al SRI a lămurit şi afirmaţia sa din ultimul interviu privind ofiţerii acoperiţi din presă. „În ceea ce priveşte aspectul legat de presă, în ultimul meu interviu în calitate de director SRI, ea a fost foarte clară. Nu am spus că sunt ofiţeri acoperiţi în presă, ci că România procedează la fel ca celelalte ţări democratice din UE în privinţa abordării a acoperiţilor în general. Deci, nu am spus: da, sunt ofiţeri acoperiţi în presă. Binenţeles că mulţi care mă iubesc, dintr-o parte a presei, a interpretat că am spus acest lucru“, a mai spus Maior.

Citeşte şi:

Fostul şef al SRI, George Maior, la Adevărul Live, despre afirmaţiile lui Iliescu privind închisorile CIA: Nu au existat asemenea centre speciale

Cât de dur este războiul informaţional declanşat de Rusia? Cum a fost atacată România? Ce vrea Vladimir Putin de la noi  Există partide româneşti finanţate de la Moscova? Acestea au fost doar câteva dintre întrebările la care a răspuns George Maior, fost director al Serviciului Român de Informaţii, în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: