Gabriel Oprea: Acest Guvern stă în voturile UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UNPR Gabriel Oprea, a declarat că formaţiunea pe care o conduce aşteaptă ca PDL să fie "un partener loial", la fel cum sunt independenţii. Mesajul lui Oprea pare să fie o atenţionare pentru premierul Emil Boc, după ce UNPR nu a primit niciun portofoliu la recenta remaniere.

"Cui nu-i place îşi poate căuta o altă majoritate parlamentară. Deocamdată, aceasta este formula guvernamentală pe care se sprijină Guvernul Boc. Noi avem principii foarte clare, dar nu vrem ca aceste principii să fie drept slăbiciune", a declarat, ieri, Gabriel Oprea.

Afirmaţiile liderului UNPR par o atenţionare adresată premierului Emil Boc în contextul în care formaţiunea nu a primit niciun portofoliu în plus la recenta remaniere, deşi a tot dat asigurări că are oameni pregătiţi: Cristian Diaconescu şi Marian Sârbu. Numele independentului Valeriu Steriu a fost vehiculat de presă înainte de schimbările din Cabinet pentru portofoliul Agriculturii. După remaniere, UNPR a rămas tot cu un singur ministru, situaţia în care au devenit ţinta ironiilor liderului PSD Victor Ponta: "Cei de la UNPR îşi făcuseră cărţi de vizită cu titulatura de ministru. Acum au văzut că nu le-au dat nimic". "N-a fost o restructurare, aşa cum ne-am dorit, ci o remaniere", a recunoscut, ieri, deputatul independent Eugen Nicolicea.

"Premierul este singurul în măsură să dea explicaţii despre motivele, criteriile şi obiectivele acestei remanieri", a arătat Oprea cu degetul înspre Boc. Apoi a adăugat cu subînţeles că tot premierul este responsabil pentru asigurarea unei majorităţi funcţionale în Parlament, ceea ce înseamnă "discuţii permanente atât cu parlamentarii PDL, cât şi cu cei din UDMR şi UNPR".

În ciuda discursului său, Oprea a precizat că independenţii vor vota împotriva moţiunii de cenzură, deoarece "UNPR e un partener loial, care crede în nevoie de stabilitate politică". Odată cu apropierea moţiunii, pretenţiile independenţilor încep însă să crească: liderul de onoare al formaţiunii, Cristian Diaconescu, a anunţat că UNPR va solicita partenerilor de guvernare şi structurilor executive implicarea în dialogurile interne şi internaţionale referitoare la parteneriatul cu FMI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite