Fost ministru al Justiţiei, critici dure la adresa lui Raed Arafat: „Cine a încălcat legea trebuie să răspundă legal!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO gov.ro
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO gov.ro

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, îl critică pe Raed Arafat, pentru declaraţia în care şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat că nu ar trebuie traşi toţi cei care au încălcat legea în procedura de achiziţii de materail sanitar.

„Sunt surprinsa la modul cel mai neplacut sa citesc o astfel de declaratie! Cum adica "sa nu fie pedepsit" (n.r.- cei care au încălcat legea în ceea ce priveşte achiziţiile privind materialele sanitare)?? Legea este si trebuie sa fie egala pentru toti! Cine a incalcat legea trebuie sa raspunda legal! Astfel de declaratii sunt extrem de periculoase si pentru ca pot incuraja nerespectarea si nesupunerea fata de lege ca sa nu spun direct ca poate incuraja comiterea unor posibile infractiuni”, a scris pe Facebook Ana Birchall.

Fostul ministru al Justiţiei s-a mai întrebat de ce „sunt atat de multe zbateri pentru a trece in aceasta perioada acel faimos OUG pe achiziţii”. 

Raed Arafat declarase anterior, într-un interviu, că legea nu trebuie aplicat foarte strict în cazul tuturor procedurilor de achiziţii, dacă nu s-au respectat toate regulile.„Sunt două aspecte - pentru aspectele reale de corupţie nu ai ce zice, dar dacă pentru depăşirea unor aspecte birocratice cineva a încălcat o procedură, o regulă, luând în considerare că azi discutam de măşti şi peste două ore nu mai erau şi trebuia să te mişti foarte rapid. S-a lucrat în unele zile până la 2-3 dimineaţa ca să se finalizeze un contract, pentru că a doua zi nu mai aveau materialele, pentru că le luau alţii. Dacă o să avem acolo o presiune pe persoana care a lucrat, atunci n-o să mai revenim, pentru că rămâne în mentalul funcţionarilor publici şi acolo se opreşte treaba. Data viitoare nu va mai fi ca acum. Acum a fost curaj şi lumea s-a mişcat, dar nu putem spune că au respectat ad literam. Nu că ar fi periclitat corectitudinea, dar au făcut lucrurile mult mai rapid, au negociat ca să găsească soluţii, lucru pe care le-au făcut toate ţările, să nu creadă lumea că s-a făcut doar în România”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite