Florin Cîţu, după negocieri PNL - USR PLUS-UDMR: Cred că terminăm programul de guvernare mâine sau luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul propus Florin Cîţu a anunţat sâmbătă seară, la finalul negocierilor, că duminică sau luni cel târziu va fi terminat progamul de guvernare, în cursul acestei zile discutându-se despre finanţe, fonduri europene şi digitalizare, iar duminică se va discuta despre sănătate şi justiţie.

“Unele dintre capitolele din programul de guvernare au fost deja agreate între echipele celor trei partide. Sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând, cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine sau cel mai târziu luni şi apoi să putem să avem un guvern învestit şi să putem să implementăm aceste măsuri. Ne vcdem mâine iarăşi, aceleaşi echipe, iarăşi toată ziua discutăm pe programul de guvernare”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul propus de coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR a precizat că sâmbătă s-a discutat despre finanţe, fonduri europene şi digitalizare, iar duminică discuţiile se vor axa şi pe sănătate şi justiţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul pe care îl conduce nu putea să ia toate ministerele dorite de liberalii nemulţumiţi din partid, pentru că trebuia să asigure o anumită pondere în Guvern.

„Am respectat mandatul BPN cu totul. A doua prevedere din protocol legată de respectarea ponderii a fost respectată. PNL are premier şi nouă ministere. Sigur, nu mai suntem guvern monocolor. Avem parteneri, trebuie să ţinem cont de punctyl lor de vedere. Nu trebuie să existe nicio problemă că un portofoliu e deţinut de altă formaţiune din coaliţie. Noi suntem parteneri, avem un program de guvernare şi susţinem toate prouetele de dezvoltare”, a precizat Orban.

„Nu poţi să iei tot. E o împărţire făcută pe baza unor preferinţe. Am avut ministere unde toate partidele avea pretenţii”, a conchis, vorbind despre nemulţumirile filialelor din Ardeal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite