Florin Cîţu, despre posibile discuţii cu Fondul Monetar Internaţional: Atât timp cât PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Florin Cîţu, preşedinte al Senatului şi al PNL, a declarat, miercuri, faptul că atât timp cât liberalii se află la guvernare nu se pune problema ca România să apeleze la un eventual acord financiar cu Fondul Monetar Internaţional.

Întrebat dacă există riscul ca România să apeleze la un eventual ajutor din partea Fondului Monetar Internaţional, Florin Cîţu a negat acest lucru, cel puţin în perioada în care liberalii sunt la guvernare. 

„Am văzut că sunt discuţi. Nu pot să vă spun exact, ce pot să le spun oamenilor este că atât timp cât PNL va fi  la guvernare, nu va exista un acord cu FMI. Am demonstrat că putem să ne finanţăm în cele mai complicate condiţii, nu vom accepta un acord cu FMI, chiar dacă acesta se va face, şi acolo trebuie să consultăm Banca Naţională, Ministerul Finanţelor. Partidul Naţional Liberal nu susţine un acord cu FMI”, a precizat preşedintele PNL.

Liderul liberal a subliniat că fonduri importante vor veni de la Bruxelles, în condiţiile în care sunt făcute reformele asumate prin PNRR. „14 miliarde de euro granturi din PNRR aşteaptă să-i luăm. Avem banii aceştia şi nu există nicio scuză să nu luăm acei bani. Dacă facem reformele, în primul rând, pe partea de cheltuieli, lucrurile se vor aşeza. Deci, reforma administraţiei publice, reorganizare administrativ-teritorială, reforma sistemului de pensii, toate lucrurile sunt acolo, dacă le vom face pe toate acestea, vom vedea că există şi spaţiu fiscal. După ce facem toate aceste lucruri, va exista spaţiu fiscal”, a completat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite