Fenechiu: „Am găsit soluţia pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă până în 2027“

Fenechiu: „Am găsit soluţia pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă până în 2027“

Relu Fenechiu FOTO Arhiva Adevarul

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PNL Relu Fenechiu, a declarat joi că a găsit o soluţie fezabilă pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă în România până în 2027.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De 20 de ani ne plângem că România nu are autostrăzi. De 12 ani eu studiez cum s-ar putea face autostrăzi în România. Cred că am găsit o soluţie fezabilă, o soluţie care are şi o programare eficientă, dar şi surse financiare - e vorba de construirea unei reţele de 4000 de km de autostradă până în 2027 printr-un parteneriat public-privat la care Guvernul asigură plăţile de disponibilitate", a spus Fenechiu, joi seara după Biroul Permanent Naţional reunit la Mamaia, potrivit Mediafax.
 
Întrebat de ce nu a aplicat acest proiect când a fost ministru al Transporturilor, Fenechiu a răspuns că nu a apucat: „La acest proiect nu lucrez de când sunt ministru, lucrez de mai mulţi ani, peste 2 ani. E vorba de o analiză detaliată a tot ce s-a întâmplat în infrastructură de transpost rutier în Europa“.
 
„Ăsta e rodul acestei activităţi. E până la urmă o lucrare de doctorat a unui coleg al meu cu care am lucrat foarte mult pe această temă“, a spus Fenechiu.
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că acest proiect al lui Fenechiu va fi supus votului Delegaţiei Permanente a PNL de vineri şi, dacă va primi un vot pozitiv, va fi supus dezbaterii publice.
 
„E un proiect de mare amploare, destinat ca pe durată lungă să atace una din temele pe care PNL le consideră prioritare pentru România în următorii ani. Acest proiect a primit votul de susţinere din partea BPN. Această propunere va fi discutată mâine în Delegaţia Permanentă, dacă va primi votul, va fi pus în dezbatere publică, cu PNL ca iniţiator“, a spus Antonescu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: