Elena Udrea, la final de vacanţă: „E dureros să-i aud pe locuitorii Deltei cât de dezamăgiţi sunt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Elena Udrea consideră că vizita sa în Delta Dunării a fost atât „un moment de relaxare“, cât şi „o oportunitate excelentă de a evalua evoluţia turismului într-unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Europa“, însă precizează că discuţiile cu localnicii i-au provocat „o senzaţie destul de amestecată“.

Într-un text publicat pe după cele trei zile petrecute în Deltă, are „o senzaţie destul de amestecată“.

„Dacă frumuseţea locului şi diversitatea activităţilor întreprinse m-au făcut pe mine, ca turist, să fiu de-a dreptul încântată, problemele grave de zi cu zi cu care se confruntă oamenii care trăiesc acolo şi blocajul total al investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii utilitare (apă, canal, drumuri) şi a celei de turism m-au făcut să-mi dau seama că mai sunt foarte multe lucruri de făcut până când Delta va deveni locul pe şi-l doresc turiştii, dar şi localnicii“, a explicat Elena Udrea.

Totodată, ea a precizat că oamenii i-au „împărtăşit problemele“, în speranţa că vor primi „o mână de ajutor“.

„Pentru mine, este dureros să-i aud pe locuitorii Deltei cât de dezamăgiţi sunt de ceea ce se întâmplă. Şi asta pentru că, în ciuda frumuseţii deosebite a acestor locuri, viaţa nu este deloc uşoară. Infrastructura este deficitară şi serviciile publice ale statului au mult de suferit“, a mai spus deputatul PDL, adăugând că „aceşti oameni au văzut în turism (...) singura lor şansă pentru o viaţă mai bună“.

În aceste condiţii, Udrea susţine că va încerca să convingă Executivul de necesitatea implementării Strategiei Dunării, precizând că, în perioada în care era ministru al Turismului „s-a făcut mai mult pentru Deltă decât 20 de ani înainte“.

„Vreau să închei într-o notă mult mai optimistă: îmi păstrez promisiunea făcută deopotrivă tuturor celor din Deltă, dar şi mie, că în toamna aceasta mă voi întoarce într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România şi chiar din Europa“, a conchis deputatul PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite