Peter Eckstein-Kovacs: „Relaţiile dintre UDMR şi Ungaria nu sunt amiabile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ekstein Kovacs, fost consilier prezidenţial FOTO Arhiva Adevărul
Ekstein Kovacs, fost consilier prezidenţial FOTO Arhiva Adevărul

Fostul consilier prezidenţial, Peter Eckstein-Kovacs, susţine că relaţiile dintre UDMR şi Ungaria nu sunt „amiabile“, dar că există o dorinţă de îmbunătăţire a acestora din partea ambelor părţi. Declaraţia vine în contextul vizitei premierului ungar, Viktor Orban, în România, care va participa la tabăra de vară „Balvanyos“ de la Băile Tuşnad şi va avea o întâlnire cu liderul UDMR Kelemen Hunor.

„Relaţiile dintre UDMR şi Ungaria nu sunt amiabile. UDMR ar fi absurd să aleagă calea războiului cu guvernanţii din Ungaria. Astfel, discuţiile sunt mai bine să fie făcute fără prezenţa presei. Există divergenţe, dar există şi o dorinţă de îmbunătăţire a acestor relaţii din partea ambelor părţi“, a declarat Peter Eckstein-Kovacs , pentru "Adevărul".

Peter Eckstein-Kovacs a precizat că, de 23 de ani, premierul Ungariei participă la lucrările Universităţii de vară. „Premierul Ungariei vine de 23 de ani în România, în mod consecvent, la această tabără. Este o prezenţă constantă. Este un lucru normal să se întâlnească cei doi reprezentanţi“, a adăugat Eckstein-Kovacs.


Întrebat dacă prezenţa premierului Orban pe teritoriul României este o dovadă a susţinerii Ţinutului Secuiesc de către Ungaria, Eckstein Kovacs a răspuns: „Vicepremierul Ungariei a spus că Ungaria sprijină iniţiativele legitime ale politicii maghiare în România“.

Viktor Orban a ajuns vineri după-amiază la Băile Tuşnad, el fiind întâmpinat de vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, precum şi de liderul UDMR, Kelemen Hunor. Orban va participa la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos“ şi va avea o întâlnire cu Kelemen Hunor.

Întrevederea dintre cei doi va avea loc cu „uşile închise“, accesul presei fiind restricţionat în zona hotelului de forţele SPP din Ungaria şi România.

Materiale pe aceeaşi temă:

Liviu Dragnea dă înapoi în problema regionalizării judeţelor cu populaţie maghiară

Preşedintele CJ Covasna către Dragnea: „Ne este teamă că pe furiş se doreşte desfiinţarea judeţelor“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite