Dragnea: Am rezerve să fiu premier şi preşedinte PSD. Partidul e mai important decât Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu exclude posibilitatea să-şi asume funcţia de premier, însă arată că are rezerve pentru că partidul este mai important decât Guvernul.

„Personal am mari rezerve să merg prim-ministru şi sunt generate de rezervele mele de a susţine varianta ca preşedintele partidului să fie şi prim-ministru. Din punctul meu de vedere, motorul de dezvoltare sau factorul de stabilitate într-o societate este partidul. Partidul este mai important decât Guvernul, pentru că partidul este cel care generează expertiză bună sau care furnizează oameni incompetenţi, proşti, care pun o ţară la pământ", a spus Dragnea, la Antena 3, potrivit news.ro.

Preşedintele PSD a spus astfel că "nu este foarte interesat" de funcţia de premier.

Fostul premier şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, a spus că se va implica în campania pentru alegerile parlamentare doar dacă PSD nu va rupe alianţa cu ALDE, iar Liviu Dragnea va fi varianta de premier propusă de PSD.

”Am un proiect politic personal. Voi sprijini, din toată inima, să fie premier Liviu Dragnea, dacă face alianţă cu ALDE. Nu sunt pregătit să fiu ministru, doar ştiţi. Eu cred că PSD şi ALDE vor guverna mai bine decât a făcut-o USL. Susţin un guvern PSD + ALDE cu un premier social-democrat, care trebuie să fie Liviu Dragnea.”, a spus Victor Ponta la România TV.

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, crede că liderul partidului, Liviu Dragnea, este potrivit pentru a ocupa funcţia de premier, după alegerile parlamentare din toamnă, variantă lansată de fostul premier Victor Ponta.

"Bineînţeles că dl Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru, având în vedere experienţa mare a domniei sale, atât în ceea ce priveşte administraţia publică locală - a fost şi viceprim-ministru - cât şi experienţa din punct de vedere politic, mai ales având în vedere faptul că este preşedintele PSD ales în mod statutar la un congres democratic", a spus Gabriela Firea, întrebată dacă Liviu Dragnea ar putea fi viitorul premier propus de PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite