Dragnea, să nu îndrăzneşti să dai gazele din Marea Neagră de pomană ca să scapi tu de puşcărie!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Davidescu: apel către liderii partidelor parlamentare, domnii Liviu Dragnea, Ludovic Orban, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu, Dan Barna şi Kelemen Hunor.


Stimate domnule Liviu Dragnea,

După cum arată proaspetele modificări ale codurilor penale în Parlament, colegii încearcă să vă facă scăpat din nou.

Dar dacă vă închipuiţi că cedarea gazelor din Marea Neagră pe mai nimic, cu o pagubă de cel puţin 10 miliarde de euro pentru ţară, v-ar putea folosi ca monedă de schimb, vă înşelaţi. Ilustrului dvs. predecesor Năstase nu i-a folosit că a privatizat Petrom la pachet cu redevenţe de nimic – tot la puşcărie a ajuns, cu sau fără ajutorul vreunui stat paralel.

Aveţi destule şanse să nu executaţi vreo zi de pedeapsă – în Parlament, la Curtea Constituţională sau la completul de 5 al ÎCCJ. Dar şi dacă sorţii se vor dovedi potrivnici de fiecare dată, aveţi şansa să vă bucuraţi de investiţiile inspirate din Brazilia, de ospitalitatea domnului Mazăre în Madagascar sau chiar de bunăvoinţa colegială a doamnei Udrea în Costa Rica.

Ar fi păcat însă să mai irosiţi 10 miliarde de euro din banii noştri. Sunt câte 500 de euro de fiecare român – mai mult oricum decât noul prag pentru abuzul în serviciu.

Decât abuzator a 20 de milioane de oameni, fiecare în parte, parcă tot sună mai bine statutul de refugiat politic, martir al luptei cu statul paralel.

Spuneţi-le, vă rog, deputaţilor dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!


Stimate domnule Ludovic Orban,

În calitate de lider al Opoziţiei, votul senatorilor dvs. pentru legea offshore pute de la o poştă a blat ordinar. La ce bun să mimaţi împotrivirea la tot felul de lucruri mai puţin importante dacă, atunci când vine vorba de cea mai mare miză financiară din istoria Parlamentului României, sunteţi nimic mai mult decât aripa dreaptă a PSD.

PNL a rămas singurul partid istoric după ce PNŢ-CD a avut talentul de a se scufunda singur sub pragul electoral – le-a fost greu, dar au răzbit. Dar măcar ei au plecat de la putere! Vreţi să le întreceţi performanţa şi să ieşiţi din istorie din postura de partid de „opoziţie”? Măcar de ar fi Opoziţie!

Spuneţi-le, vă rog, deputaţilor dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!


Stimate domnule Călin Popescu-Tăriceanu,

Aţi privit poate cu furie cum, cu puţin înainte ca dvs. să vă preluaţi mandatul de prim-ministru, Petrom a fost cedat împreună cu redevenţe fixate la o valoare de 20 de dolari pe baril, după ce au zis „experţii” că oricum nu se mai scumpeşte. Până la sfârşitul mandatului dvs., barilul a atins 150 de dolari, timp în care statul contempla o gaură de 500 de milioane de dolari pe an la buget.

Poate că dacă lucrurile ar fi stat altfel, nu mai derapa deficitul bugetar în 2008 ca să păreţi iresponsabil, poate că scăpam de nevoia unui împrumut atât de mare de la FMI, poate că aţi fi apucat să terminaţi măcar câteva sute de kilometri de autostradă.

Dar, de bine de rău aţi lăsat ţara într-o stare mai bună decât ce în care aţi găsit-o. Ar fi păcat să stricaţi totul la loc!

Spuneţi-le, vă rog, deputaţilor dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!


Stimate domnule Traian Băsescu,

În campania din 2004 aţi promis că după două mandate vă veţi retrage definitiv din politică. „Un politician nu mai are nimic de dovedit” sau cam aşa aţi spus. Nu v-aţi retras, semn că poiate mai aveaţi ceva de dovedit, dar nu e clar nici acum ce, când în cele din urmă aţi început să vă pregătiţi retragerea.

Domnule preşedinte, fiţi pe pace, nu mai aveţi nici o datorie faţă de „Licurici”. Dar încă o mai puteţi achita pe cea faţă de istorie – uriaşă: vreo 10 miliarde de euro.

Spuneţi-le, vă rog, deputaţilor dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!


Stimaţi domni Dan Barna şi Kelemen Hunor,

Nu ştiu de ce senatorii dvs. s-au abţinut la votul legii offshore în loc să-l respingă. Abţinerea nu este însă de ajuns – cum să ridici din umeri în faţa banilor cu care ţara ta poate construi 1000 de kilometri de autostradă?

Spuneţi-le, vă rog, deputaţilor dvs. să respingă mizeria de lege offshore în forma în care este ea acum!


Despre acelaşi subiect:
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite