Dragnea, despre mitingul diasporei: A fost o tentativă de lovitură de stat eşuată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a declarat mnarţi seară, la Antena 3, că mitingul din 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat eşuată,  declarându-se convins că a fost o „organizare paramilitară foarte bine pusă la punct”.

Preşedintele PSD a declarat că se afla la Neptun în seara mitingului diasporei şi s-a declarat convins că protestatarii au vrut să dea jos Guvernul prin violenţe.

A subliniat, însă, că Jandarmeria a acţionat legal prin intervenţia pe care a avut-o.

„Eu am văzut o tentativă de lovitură de stat eşuată. Asta am văzut. Asta se dorea. Asta se vorbea pe reţelele sociale. Şi s-a văzut. Adică ceea ce a făcut Iohannis cu acel mesaj, acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui şef de stat, să inciţi în continuare la violenţe exact în minutele în care fata jandarm era aproape linşată de nişte brute, de nişte animale. A fost o organizare paramilitară foarte bine pusă la punct”, a declarat marţi seară Liviu Dragnea la Antena 3.

Preşedintele PSD e convins că protestatarii au vrut să dea jos Guvernul prin violenţe şi că „sigur au fost adunaţi de cineva”. 

„Am fost marcat profund, am crezut că va fi omorâtă fata aia acolo. Mi-am dat seama că tot ce se vorbea era adevărat. Aveau nevoie de cel puţin un mort ca să iasă să spună să plece Guvernul. Oamenii care gândesc aşa sunt nişte criminali. Toţi cei care au organizat aceste violenţe. Că acolo au fost oameni care au vrut să protesteze paşnic, ok, dar nu poţi fi de acord cu violenţele. Nimeni nu e de acord cu violenţele. În afară de Iohannis. Jandarmii erau loviţi şi Iohannis le spunea «lăsaţi-vă loviţi». Jandarmeria a acţionat legal, cu respectarea regulamentului. Nu am văzut nicio intervenţie disproporţionată. Asta cu diaspora a fost o păcăleală. Sigur au fost adunaţi de cineva acolo”, a susţinut Dragnea.

Întrebat dacă a primit informaţii de la SRI în legătură cu ce se poate întâmpla la mitingul diasporei, Liviu Dragnea a spus că nu a primit nimic, dar este sigur că toate informaţiile au ajuns la şeful statului.

Citeşte şi:

Cum au trăit liderii PSD mitingul diasporei. „Am vorbit cu premierul. Se uita pe tabletă“

Dragnea a pus tunurile pe serviciile secrete. Hellvig, Vlase, Maior şi Coldea, atacaţi dur de liderul PSD. „Mă enervează foarte tare“

Liviu Dragnea ameninţă cu proteste „la poarta lui Iohannis“

Liviu Dragnea: Aş vrea să-l suspendăm pe Iohannis. Jandarmeria a acţionat perfect legal la miting. Eu eram la Neptun. Nu o schimb pe Dăncilă, categoric

Liviu Dragnea: A fost o tentativă de asasinat asupra mea anul trecut. Un domn foarte celebru în lume a plătit patru străini

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite