Dominic Fritz (USR-PLUS), atac la Guvern: Ieri, în Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur

Dominic Fritz (USR-PLUS), atac la Guvern: Ieri, în Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur

Dominic Fritz e nemulţumit de atitudinea Guvernului din care face inclusiv preşedintele său de partid, Dan Barna. FOTO Arhivă personală / Facebook Domini Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a susţinut că numai în cursul zilei de miercuri, în judeţul Timiş au fost efectuate 2.700 de teste COVID-19. Comparativ, în judeţul vecin, Caraş-Severin, au fost făcute doar 40 de teste. Fritz a precizat că Ministerul Sănătăţii lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste Covid făcute în fiecare judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Am testat peste 2700 persoane - în judeţul Caraş-Severin au fost doar 40. Ghiciţi care dintre cele două judeţe este în scenariul roşu. Cât timp măsurile de restricţii se iau în funcţie de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil şi comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricţiile sunt un efort ce merită? Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.
 
Primarul muniipiului Timişoara mai spune că strategia unor judeţe de a ”suprima” situaţia infectărilor cu virusul SARS CoV-2 ne va costa pe toţi. 
 
„Ştim de un an că doar testarea masivă ne permite să ţinem lucrurile sub control. Strategia unor judeţe de a suprima situaţia adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toţi. Mă bucur că Ministerul Sănătăţii lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste făcute în fiecare judeţ”, a mai scris Fritz.
 
Judeţul Timiş este singurul din ţară aflat în scenariul roşu, având o rată de infectare de 3,86 de cazuri la o mie de locuitori. Numai în ultimele 24 de ore, potrivit celei mai recente raportări, au fost depistate  289 de noi cazuri de infectări cu SARS CoV-2.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările