Diana Şoşoacă, amendată pentru discriminare, după ce l-a numit trădător pe Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Şoşoacă FOTO Daniel Guta Adevărul
Diana Şoşoacă FOTO Daniel Guta Adevărul

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea Dianei Şoşoacă, în urma mai multor declaraţii făcute de senatoare la adresa şefului DSU, Raed Arafat. Potrivit CNCD, declaraţiile senatoarei constituie faptă de discriminare.

CNCD a decis că mai multe declaraţii ale senatoarei Diana Şoşoacă la adresa şefului DSU, Raed Arafat, constituie faptă de discriminare.

>>Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată<<, a decis CNCD în şedinţa de miercuri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CNCD, „se sancţionează autorul declaraţiei doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”. 

„Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, mai arată sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite