Viorica Dăncilă, dezvăluiri într-o carte de memorii: „Mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Viorica Dăncilă a prezentat, într-o carte de interviuri despre viaţa sa, momentele tensionate din interiorul PSD, inclusiv conflictele cu Paul Stănescu şi Marcel Ciolacu. Preşedintele PSD a venit şi cu o replică pentru Dăncilă, afirmând că nu are de ce să se teamă în ceea ce priveşte „dezvăluirile” acesteia.

Viorica Dăncilă vorbeşte, în cartea sa, şi despre relaţia pe care a avut-o cu câţiva membri ai actualei conduceri PSD. Aceasta spune că a fost ameninţată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, care i-a spus că o va distruge, după ce a refuzat să demisioneze.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaţilor, în birou, când a venit o delegaţie formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoş Benea şi Marian Oprişan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte şi să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidenţiale (...) Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să laşi pe alţii să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, susţine Dăncilă.

În plus, fostul premier aminteşte şi de momentul în care, după alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, având chiar „lacrimi în ochi”, i-a făcut o vizită pentru a o convinge să demisoneze de la şefia PSD.

„M-a sunat şi Ciolacu şi mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a aşezat pe canapea şi mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut şi un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, a declarat Viorica Dăncilă.

Fostul premier nu l-a uitat nici pe Liviu Dragnea: „Îmi amintesc că eram la Scroviştea cu soţul meu, când au venit Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia şi graţierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”

„A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”

Pe de altă parte, în cadrul unei emisiuni televizate, Marcel Ciolacu a spus că îşi asumă trecutul Partidului Social Democrat şi că nu se teme de dezvăluirile anunţate de Viorica Dăncilă.

„Îi urez succes, mă tem pentru români de ce se întâmplă la guvernare Dezvăluri la ce? Întotdeauna au fost cărţi, dezvăluiri, eu nu am făcut nimic de care să-mi fie ruşine şi îmi asum trecutul Partidului Social Democrat. Nu am mai vorbit cu doamna Dăncilă, dar presupun că putem avea o discuţie”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR.

Volumul intitulat „Viorica Dăncilă - partea ei de adevăr” urmează să fie publicat zilele următoare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite