Deputatul Daniel Buda cere demisiile lui Ponta și Solomon din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Daniel Buda, președinte al Comisiei Juridice, condamnă declarațiile deputaților PSD Victor Ponta și Adrian Solomon referitoare la parlamentari și premier și le cere celor doi să demisioneze din Parlament.

Buda condamnă, potrivit unui comunicat PDL, declarațiile membrilor USL, Adrian Solomon și Victor Ponta, referitoare la „amenințările adresate premierului României, Mihai Răzvan Ungureanu și parlamentarilor din forul legislativ".

„Declarațiile iresponsabile ale celor doi membri ai USL, Adrian Solomon și Victor Ponta, care țin să evidențieze, prin amenințări fără precedent, nu reprezintă decât un nou episod trist din viața politicii românești promovat de această formațiune socialistă, după exemplul Dan Șova, contrare spiritului democratic și european.

Prin acest tip de discurs politic, membrii USL dau dovadă pe de o parte de imaturitate și infantilism politic, iar pe de altă parte este evident faptul că greva de lux în care sunt de mai bine de două luni le-au afectat iremediabil capacitatea de a se raporta la societatea românească în conformitate cu principiile statului de drept, apelând la abordări politice caracteristice perioadei comuniste", afirmă Buda.

El le cere celor doi să demisioneze din Parlament.
„Îmi exprim dezamăgirea şi condamn acest tip de comportament antieuropean şi antidemocratic promovat de membrii USL, şi le solicit public demisia domnilor Ponta şi Solomon care tratează în această manieră instituţiile statului şi îşi permit să profereze atacuri virulente la viaţa demnitarilor ţării.

În caz contrar, nu pot decât să afirm că cei doi şi-au dat măsura incompetenţei politice prin promovarea şi susţinerea acestui tip de discurs intolerabil cu repercusiuni grave asupra imaginii statului nostru pe plan internaţional.

Parlamentari de acest gen nu ne fac cinste şi am ferma convingere că aceste derapaje incomensurabile nu vor rămâne nesancţionate de catre cetăţenii acestei ţării", afirmă Buda, citat în comunicat.

Buda afirmă că „este inacceptabil ca astăzi, în noul context european, să asistăm la astfel de abordări politice generate de oameni politici tineri, pe care România ar trebui să se bazeze".

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la răspunderea guvernanţilor în cazul OUG 107/2010, că „nici dacă-i împuşti nu e suficient", el arătând că cele 2,2 milioane de pensionari cărora li s-au reţinut bani trebuie să primească şi scuze.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Bârlad şi nu discută cu autorităţile locale, va avea „nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o ameninţare, ci o asigurare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite