Deputaţii au adoptat pe articole modificarea Legii ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Camerei Deputaţilor a modificat astăzi Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, în conformitate cu cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Traian Băsescu. Votul final va fi dat joi, la ora 12.30.

Săptămâna trecută, Comisia juridică a dat raport favorabil pentru cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu în cazul Legii ANI. Comisia nu a stabililit însă şi după care formulare să fie completate declaraţiile de avere şi de interese, relatează Agerpres.

Luni, deputaţii membri în Comisia juridică au decis cu unanimitate de voturi ca demnitarii să completeze câte o singură declaraţie de avere şi de interese, ca şi până acum, iar la postarea pe site-ul instituţiilor vor fi blurate adresa, semnătura şi codul numeric personal.

În raport au fost incluse aproape toate observaţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la Legea ANI, inclusiv cea legată de introducerea, în declaraţia de interese, a unei rubrici în care vor fi trecute toate contractele pe care demnitarul, soţul, părinţii sau copiii majori aflaţi în întreţinere le au cu statul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite