Deputat USR: „Manda merge în control la SRI pentru a-şi jigni colegii“. Reacţia şefului Comisiei de control a SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR. FOTO Eduard Enea
Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR. FOTO Eduard Enea

Comisia de control a activităţii SRI a mers în urmă cu trei zile într-un control la Serviciul Român de Informaţii. Delegaţia a fost condusă de şeful comisiei, Claudiu Manda (PSD). Din delegaţie a făcut parte şi deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu care a declarat pentru Adevărul că Manda nu era interesat deloc de un control real, fiind ocupat mai degrabă cu jignirea colegilor. Liderul PSD nu a vrut să comenteze acuzaţiile.

„De fiecare dată când mergem în control pare că Manda se pregăteşte de o petrecere, nu transmite deloc ideea că ar merge la muncă. Transmite sentimentul că facem un lucru doar pentru că trebuie să îl facem”, a afirmat Lucian Stanciu-Viziteu 

Deputatul USR a precizat că preşedintele Comisiei de control a SRI l-ar fi jignit. „La ultimul control a depăşit însă orice limită, fiind ocupat mai degrabă să-şi jignească colegii. Din când în când se uita la mine şi chiar în acel context mă întreba dacă am primit vreun mesaj din centrală. După cum ştiţi, una dintre temele PSD este aceea că toată opoziţia are legătură directă sau indirectă cu serviciile de informaţii. Culmea, acestea atacuri vin de la o persoană care de când este şeful acestei comisii s-a comportat mai degrabă ca un PR al Serviciului Român de Informaţii”, a completat Viziteu. 

Întrebat dacă a reacţionat la atacurile colegului său de comisie, Viziteu spune că i-a dat lui Manda un singur răspuns, ironic, care l-ar fi enervat pe social-democrat. „Nu, Claudiu, m-a sunat un interlop din Craiova care are o casă veche de vânzare la un preţ foarte avantajos“.

Manda: Dacă se consideră lezat, să facă o adresă la Senat

„Adevărul“ a luat legătura cu senatorul PSD Claudiu Manda pentru a spune propria versiune a celor întâmplate. „Nu pot eu să comentez ce spune domnul Viziteu. Domnul Viziteu, dacă se consideră lezat, poate să facă o adresă către Biroul Permanent al Senatului, către Comisia juridică. Există instrumente în Regulementul Camerei Deputaţilor şi Regulamentul Senatului în care, dacă cineva depăşeşte limita, se poate să fie sancţionat“, a precizat preşedintele Comisiei de control a SRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite