Deputat PSD, despre colegul care contestă familia monoparentală: Un senator care nu a depăşit în gândire Evul Mediu. Sper ca partidul să reacţioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Gabriela Podaşcă a reacţionat miercuri, printr-o postare pe Facebook, la declaraţia colegului său Daniel Breaz, potrivit căreia „o mamă singură cu doi copii nu reprezintă o familie”. Aceasta a precizat că senatorul PSD „nu a depăşit în gândire Evul Mediu” şi îi cere partidului să reacţioneze pentru a se delimita de „aberaţiile propriilor colegi”.

Deputata PSD Gabriela Podaşcă a reacţionat dur la afirmaţiile colegului său, senatorul PSD de Alba, Daniel Breaz, după ce acesta a spus că „o mamă singură cu doi copii nu reprezintă o familie”. 

„În 2018, un senator al României gândeşte astfel: o mamă singură cu 2 copii nu reprezintă o familie.
Este senatorul de Alba Daniel Breaz. Putem schimba multe legi, dar dacă în continuare gândim aşa, nu progresăm ca societate. Declaraţia lui Daniel Breaz nu jigneşte doar mamele singure, ci pe toţi cetăţenii din judeţul Alba şi nu numai. Cei care l-au votat probabil sperau ca Daniel Breaz să propună politici publice care să ajute şi familiile cu un singur părinte. În schimb pot observa un senator care nu a depăşit în gândire Evul Mediu.

Sper ca partidul din care amândoi facem parte să reacţioneze. Dacă noi nu răspundem la aberaţiile propriilor colegi, atunci cei din afara partidului vor crede ca suntem toţi la fel şi mai ales (vorba cântecului) că toţi gândim la fel. Şi nu este deloc aşa!”, a scris aceasta pe Facebook. 

Totodată, Podaşcă i-a cerut lui Daniel Breaz să le prezinte scuze tuturor mamelor şi taţilor care îşi cresc singuri copiii. 

„Sper ca domnul senator să îşi dea seama cât de grave sunt afirmaţiile pe care le-a făcut şi să le ceară scuze tuturor mamelor sau taţilor care (din motive care nu îl privesc pe senatorul Daniel Breaz) se luptă să asigure singuri o viaţă frumoasă copiilor lor”, a conchis deputatul PSD.

Marţi, Daniel Breaz, senator PSD de Alba şi rector al Universităţii 1 Decembrie din Alba Iulia, a declarat, într-un interviu pentru Realitatea TV, că o mamă singură cu doi copii nu reprezintă o familie. „Dar o mama singura cu doi copii nu este o familie?”, a fost întrebat Breaz, în contextul în care angajaţii unui cinematograf din Capitală i-au spus unei mame care îşi creşte singură copiii că o familie este formată obligatoriu din doi adulţi şi doi copii.

„Nu. A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”, a raspuns senatorul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite