Deputat PNL, despre lansarea candidaturii lui Băsescu, în 2004: A fost un „Mein Kampf“ ignorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL, Radu Zlati FOTO Facebook
Deputatul PNL, Radu Zlati FOTO Facebook

Deputatul PNL Radu Zlati susţine că între preşedintele Traian Băsescu şi Adolf Hitler există o serie de asemănări şi, la fel cum manifestul „Mein Kampf “ publicat de liderul nazist a fost ignorat, nici afirmaţia şefului statului, „care spunea că va fi un preşedinte jucător“, nu a fost luată în serios.

Zlati a publicat textul pe blogul personal, cu titlul: „18 iulie – un «Mein Kampf» ignorat“ .

„Ziua de 18 iulie a rămas în istorie şi prin aceea că, acum 87 de ani, Hitler şi-a publicat manifestul său personal, «Mein Kampf». Din această lucrare nu lipseşte mai nimic din ceea ce va însemna regimul nazist în Germania şi Europa. Reînarmarea Germaniei. Încălcarea tratatelor Sistemului de la Versailles. Hegemonia germană în Europa. Holocaustul. Nu a fost luat în serios. Cu urmările care se ştiu“, arată deputatul PNL.

„Păstrând proporţiile şi venind mai aproape de apa Dâmboviţei, un candidat la preşedinţie spunea, prin 2004, că va fi un «preşedinte jucător». “, arată Zlati.

El susţine că, iniţial, a interpretat afirmaţia lui Băsescu drept o promisiune de bun augur.

„Unii poate că ne-am şi bucurat, închipuindu-l pe candidat, după victorie, ca fiind vârful de lance împotriva unei corupţii care părea să fie atotbiruitoare asupra unei Românii aflate sub ameninţarea unui partid -stat“, mai scrie Zlati, ţintind inclusiv Partidul Social Democrat.

„Am plătit deja timp de opt ani urmările orbirii noastre. Şi ale «jocului » său, cu Constituţia pre Constituţie călcând“, susţine liberalul.

Radu Zlati este deputat PNL de Gherla, fost consilier prezidenţial în administraţia interimară a lui Crin Antonescu şi, după cum se prezintă, „monarhist ca opţiune personală, liberal prin structură şi vocaţie, cu accente conservatoare“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite