Deputat PNL: „Voi propune înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă pentru TVR şi radioul public”. Săgeţi către USR-PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Muraru, deputat PNL. FOTO Arhivă Alexandru Muraru
Alexandru Muraru, deputat PNL. FOTO Arhivă Alexandru Muraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru anunţă că va propune înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă în TVR şi a radioului public. Muraru susţine că respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, deoarece astfel „nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii”.

„Situaţia din ultimii ani din televiziunea şi radioul public trebuie urgent investigată oficial. Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop. Conform regulamentului Camerei Deputaţilor acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înfiinţarea acestei comisii”, a anunţat Alexandru Muraru. 

„Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliştilor credibili şi incomozi, invitarea cu predilecţie a comentatorilor politici refuzaţi de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuţi ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri şi multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament. Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii. Cele două instituţii de media publice au purtat cu neruşinare o campanie de susţinere a PSD în ultimii ani”, a completat deputatul PNL. 

„Prin conducerilor SRTV şi SRR şi prin cei care coordonau ştirile şi principalele talk show-uri, dar şi prin alţi pioni transformaţi în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative şi medicale”, mai susţine Alexandru Muraru. 

Liberalul a lansat săgeţi şi către USR-PLUS, care prin vocea lui Iulian Bulai a anunţat că vor avea loc discuţii cu conducerea CNA. „În altă ordine de idei, întâlnirile cu conducerea cu CNA reprezintă o iluzie că se va petrece ceva folositor pentru opinia publică, atât timp cât conducerea CNA a protejat mereu conducerea SRTV şi SRR, dat fiind că PSD este partidul care a impus cele trei conduceri”, a conchis Muraru.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite